Sport

FC Groningen laat kansen op resultaat liggen in De Kuip

FC Groningen had zondag voor rust in de uitwedstrijd tegen Feyenoord diverse kansen om op voorsprong te komen. Dat gebeurde niet, waarna de Rotterdammers in de tweede helft uit twee dode spelmomenten het duel met 2-0 naar zich toe trokken. FC Groningen blijft zevende met 13 punten uit 8 duels.


Leestijd: 1 minuut

Alieke Tuin weer geselecteerd voor Oranjeleeuwinnen
Alieke Tuin weer geselecteerd voor Oranjeleeuwinnen

De laatste weken pakte een systeem met drie aanvallers positief uit. Tegen Feyenoord had de technische staf het anders aangepakt. Spits Jørgen Strand Larsen is vanwege dreigende overbelasting met vakantie gestuurd en Alessio da Cruz was niet beschikbaar. Zo ontstond ruimte voor Remco Balk en dat deed de Zuidhorner zeker voor rust prima. De aanvaller hield zijn tegenstanders flink bezig en schoot voor de pauze een keer vol op de lat.

Het was één van de mogelijkheden voor de Groningers die in de eerste helft de baas waren. Feyenoord zette in de Europa League afgelopen donderdag met 3-1 aan de kant, maar daar was niets van terug te zien.  Gabriel Johan Gudmundsson liet ook een goede kans onbenut. Groningen deed zich voor rust te kort en kreeg in het tweede bedrijf de rekening gepresenteerd.

Kort na rust ging het voor het eerst mis. Lutsharel Geertruida kon ongehinderd een hoekschop binnen koppen. Mede doordat er geen verdediger bij de paal stond. Het deed de wedstrijd draaien. De dreiging verdween uit het spel en Feyenoord kreeg controle. Ruim vijf minuten voor tijd viel de beslissing. Damil Dankerlui tikte Ridgeciano Haps aan in het strafschopgebied. De verdediger kreeg rood en Steven Berghuis joeg de penalty hoog in het doel; 2-0.

De nederlaag was jammer, maar de eerste helft liet zien dat FC Groningen over een ploeg beschikt met mogelijkheden en jong talent. Zo debuteerde de 18-jarige Joël van Kaam in de tweede helft. Vanwege interland voetbal speelt de FC pas over twee weken weer. Op zaterdag 21 november is medekoploper  Vitesse te gast in de Euroborg.