Sport

FC Groningen scherpt na reeks incidenten huisregels aan

Iemand die het veld oploopt of met vuurwerk gooit in de Euroborg krijgt vanaf nu een forsere straf. FC Groningen scherpt met ingang van het nieuwe seizoen 2023/2024 de huisregels aan. Groningen doet dit om de ingezette dadergerichte aanpak bij incidenten in de Euroborg te versterken zo laat de club weten. Bij overtreding van de huisregels heeft FC Groningen het recht hogere boetes te hanteren.


Leestijd: 1 minuut

De Euroborg is zondag waarschijnlijk tot de laatste stoel bezet
De Euroborg is zondag waarschijnlijk tot de laatste stoel bezet

Bij overtredingen zullen zoals reeds gebruikelijk langdurige stadionverboden worden opgelegd, daarnaast kan de overtreding de dader een boete van 10.000 euro krijgen. FC Groningen kijkt per overtreding hoe hoog de geldboete zal zijn. Vast staat dat bij het gooien van voorwerpen richting het veld een geldboete wordt opgelegd van 15.000 euro plus een lokaal stadionverbod van 10 jaar.

Op het ongeoorloofd betreden van het veld staat een boete van 20.000 euro en een stadionverbod voor de Euroborg van 15 jaar. In de huisregels wordt verder bevestigd dat gezicht bedekkende kleding niet is toegestaan. Algemeen directeur Wouter Gudde over de aanscherpingen. ‘FC Groningen wil een duidelijk signaal afgeven dat ongeoorloofd gedrag niet wordt getolereerd in ons stadion.’

Het geld van de boetes gaat de club gebruiken om te investeren in nog meer en betere veiligheidsmaatregelen, zoals het vervangen en verbeteren van camera’s. Het strenger hanteren van de huisregels moet resulteren in een betere kans van slagen bij een dadergerichte aanpak in geval van incidenten, hetgeen ook de roep is van het overgrote deel van de supporters die FC Groningen een warm hart toedragen.