Sport

Gemeentelijke coronacompensatie voor Lycurgus, GIJS en Martini Sparks

Als gevolg van misgelopen inkomsten in de coronatijd zijn drie topsportclubs door de gemeente Groningen gecompenseerd. Amysoft Lycurgus, HEPRO GIJS en Martini Sparks verdelen in totaal 50.000 euro. Alle drie de clubs konden geen beroep doen op de landelijke NOW-regeling en konden voor gederfde inkomsten nergens op terugvallen.


Leestijd: 1 minuut

Gemeentelijke coronacompensatie voor Lycurgus, GIJS en Martini Sparks
Gemeentelijke coronacompensatie voor Lycurgus, GIJS en Martini Sparks

Dat laatste is de reden voor wethouder Inge Jongman op tot steun over te gaan. Lycurgus krijgt 32.000 euro, GIJS 11.000 en de resterende 7.000 euro kan Martini Sparks tegemoet zien op de bankrekening. Clubs Donar en FC Groningen konden wel aanspraak maken op NOW-gelden en kwamen daarom niet in aanmerking voor gemeentelijke compensatie. De clubs mochten een bedrag indienen wat recht deed aan recetteverlies.

De gemeente wil met de steun vooral aangeven te erkennen dat de topsport een hele lastige tijd achter de rug heeft en in de coronaperiode de eindjes serieus aan elkaar moest knopen om te overleven. Het niet aanwezig kunnen zijn van publiek, terwijl er wel gespeeld moest worden, sloeg stevige gaten in de begroting. Met een compensatie hoopt de gemeente de clubs een financieel duwtje te geven richting het komende seizoen. (Foto: Lycurgus wist in 2022 wel de beker te winnen)