Sport

Twee supporters NAC Breda hebben Van Veen onheus bejegend

Het gaat er al dagen over. De emotionele ontlading van FC Groningen spits Kevin van Veen tijdens de met 3-2 verloren uitwedstrijd uitwedstrijd bij NAC Breda. Intern onderzoek bij NAC wijst uit dat twee supporters Van Veen onheus bejegend hebben.


Leestijd: 1 minuut

Kevin van Veen tijdens zijn presentatie bij FC Groningen
Kevin van Veen tijdens zijn presentatie bij FC Groningen

Vooral na de gelijkmaker van Van Veen liet de aanvaller zich helemaal gaan richting de B-Side. Na afloop reageerde Van Veen zeer emotionele, omdat hij de nodige verwensingen naar zijn hoofd had gekregen over de zwangerschap van zijn vriendin. Nadat eerder in de week een supporter Van Veen zijn vriendin op X een miskraam had toegewenst. Volgens Van Veen gingen veel reacties vanaf de tribune over dat thema in combinatie met het toewensen van vreselijke ziektes.

NAC Breda heeft de beelden uitvoerig bestudeerd en komt tot een aantal bevindingen. Na zestien seconden bevond de bal zich in de hoek bij de B-Side. Daar constateren we dat een individu kort iets roept in de richting van twee spelers van FC Groningen. Wat daar precies geroepen is, is niet te duiden. Wel is duidelijk dat het uit de hoek komt waar Van Veen later zijn frustraties uit.

Er zou geen sprake zijn van spreekkoren, zoals Van Veen na afloop wel aan refereerde. In de blessuretijd werd de spits naar de kant gehaald. Tijdens zijn tocht naar de kleedkamer is er door een individu een gebaar gemaakt richting de spits dat alle perken te buiten gaat. NAC heeft de dader in beeld en zal passende maatregelen treffen. Dit gedrag hoort niet thuis in ons stadion aldus de Brabantse club in een statement op de website.

Hiervoor heeft het bestuur van NAC Breda excuses aangeboden bij FC Groningen. Volgens RTV Noord overwegen zowel Van Veen als FC Groningen zelf aangifte te doen tegen de individuele acties. Wordt ongetwijfeld vervolgd. (Foto: website FC Groningen)