Cultuur & Uitgaan

Café Eureka opent haar deuren: veelzijdig bruin café in hartje Groningen

Café Eureka zal aanstaande vrijdag officieel haar deuren openen. Het nieuwe café – gevestigd aan het Gedempte Kattendiep – heeft de authentieke sfeer van een bruin café, maar de gastheren schromen ook niet om op vrijdag- en zaterdagavonden ‘een goed feestje te bouwen.’


Leestijd: 1 minuut

Jong en oud, stadjer en toerist

Eigenaar Angelo Koops wil met Eureka een authentieke, maar ook frisse en open kroeg zijn. Het richt zich daarom op jong en oud, stadjer en toerist, met een huiselijke gezelligheid en een intieme sfeer. “Juist als een café klein is, kun je als barman het verschil maken”, zegt bedrijfsleider Ricardo van Zutphen. “Hier ben ik één op één met de gasten bezig, waardoor mensen het gevoel hebben dat ze thuis met elkaar een biertje zitten te drinken.” 

Veelzijdig

Het interieur is authentiek gebleven, als een traditioneel ingerichte kroeg. Achterin de zaak is een aparte knusse ruimte met een grote houten stamtafel. Daar kunnen spelletjes worden gespeeld, of kan een overleg plaatsvinden. Daarnaast wil Eureka ook veelzijdig zijn door het aanbieden van thema-avonden, zoals een pubquiz, lounge avond of speciaalbierproeverij.

Ook qua eten en drinken wil het café een breed publiek aanspreken. Ze biedt een afwisselend assortiment aan bieren, cocktails en tapas.