Cultuur & Uitgaan

Eerbetoon aan Golden Earring: Radar Love op carillon Martinitoren

Stadsbeiaardier Auke de Boer speelt op 11 maart de megahit Radar Love van de Golden Earring op het carillon van de Martinitoren. Daarmee doet hij mee aan een eerbetoon aan de legendarische Nederlandse rockband, die onlangs moest besluiten om te stoppen omdat gitarist George Kooymans ziek is.


Leestijd: 1 minuut

Eerbetoon aan Golden Earring: Radar Love op carillon Martinitoren
Eerbetoon aan Golden Earring: Radar Love op carillon Martinitoren

De Stichting Martini Beiaard Groningen is door Audrey Doornbos, een trouwe fan van de Golden Earring, benaderd met het verzoek mee te doen aan een landelijke actie. Het is de bedoeling om op de verjaardag van George Kooymans, tevens oprichter van die band, de wereldberoemde hit Radar Love te laten klinken uit alle mogelijke speakers, instrumenten en dus ook carillons. Stadsbeiaardier Auke de Boer werkt daar graag aan mee. 

George Kooymans heeft de spierziekte ALS en hij kan daarom niet meer optreden. De andere bandleden zien zonder Kooymans geen toekomst voor de Earring. Er wordt geen afscheidsconcert georganiseerd. De trouwe ‘fanbase’ besloot daarna om op de verjaardag van Kooymans een grote actie te organiseren. 

Radar Love is op 11 maart om 17.15 uur te horen vanaf de Martinitoren. Auke de Boer geeft daarna een compleet concert van ongeveer 30 minuten. Daarbij zijn ook de nummers Another 45 miles, Just a little bit of peace in my Heart, Twilight Zone, Going to the run, That Day, Long Blond Animal, Weekend Love, Why do I, Pouring my heart out Again en tenslotte  Dong-dong-di-ki-di-gi-dong te horen.