Cultuur & Uitgaan

Ellen ten Damme 4 juni in EM2

Klatergoud en schone schijn. Samen met haar band nodigt Ellen ten Damme u uit om toe te treden tot haar hofhouding. Ze staat 4 juni op de bühne van EM2 in Groningen. Haar nieuwe show is een meertalig bal demasqué vol verrassende en herkenbare songs.


Leestijd: 1 minuut

Ellen ten Damme 4 juni in EM2
Ellen ten Damme 4 juni in EM2

Wie het zich in de 17e en 18e eeuw kon permitteren, vierde de theatrale uitbundigheid. Ellen ten Damme droomt weg in frivole vergankelijkheid en houdt hof, een performance in het verlengde van haar succes-shows PARIS-BERLIN en CASABLANCA. Nederlands meest veelzijdige zangeres presenteert een tragédie lyrique die verder dan ooit terug in de tijd gaat en toch helemaal van nu is. We mogen weer en willen nog meer en iedereen weet zich het middelpunt van zijn eigen entourage, als een rockster in Versailles.

Klatergoud blinkt op sociale media en de schone schijn is oogverblindend. Achter de façade observeert de troubadour de crinoline van de keizerin en leidt de dans alsof de morgen nooit komt. Een show waar de scabreuze excessen net zo opzwepend zijn als de schaduwzijdes meeslepend.

4 juni 21:00
EM2 Groningen (www.em2groningen.nl)