Cultuur & Uitgaan

Groningse Studio 212 Fahrenheit naar Milaan Designweek

De Groningse art – en designstudio 212 Fahrenheit exposeert deze zomer in Milaan, Rotterdam en Amsterdam.


Leestijd: 1 minuut

Groningse Studio 212 Fahrenheit naar Milaan Designweek
Groningse Studio 212 Fahrenheit naar Milaan Designweek

Paul Mulder en Albert Buring van 212 Fahrenheit besloten twee jaar geleden zich alleen nog maar te richten op kunst en design, en dat besluit lijkt nu zijn vruchten af te werpen.

Wie Studio 212 Fahrenheit zegt, denkt al gauw aan de BLOCBIRDS, met recht een van de grootste successen uit de koker van de Groningse ontwerpers. Voor BLOCBIRDS zijn de kleuren en composities van Europese vogels teruggebracht naar composities in vierkante vlakken. De hoeveelheid, variatie en positie van de kleuren geven iedere vogel een unieke uitstraling. In anderhalf jaar tijd zijn 25 vogels op bijna wiskundige manier bestudeerd en gevat in kleurvlakken van 25 cm bij 25 cm.

Die BLOCBIRDS zijn te zien in het Natuurhistorisch museum in Rotterdam, van 26 september tot en met 16 januari volgend jaar.

In Amsterdam is het lichtobject LEVEN te zien. Je ziet hier het woord LEVEN als verlichting. De letter L knippert langzaam aan en uit waarmee de betrekkelijkheid van het leven wordt verbeeld. LEVEN is tot 22 augustus te zien in museum Tot Zover in Amsterdam.

Het hoogtepunt van de zomer is voor 212 Fahrenheit de Milan Design week 2021. Hier presenteert Studio 212 Fahrenheit onder andere Lifelight. Lifelight is een licht object dat gaat over de smartphone als religie. De expo is van 5 tot 10 september in het Palazzo Francesco Turati.