Cultuur & Uitgaan

Horecagroningen.nl: het meest complete eet- en bestelplatform van Groningen

Groningen heeft er een nieuwe eet- en bestelwebsite bij en dat is er niet zomaar een! Met de lancering van horecagroningen.nl kunnen gasten uit stad en ommeland voortaan rechtstreeks hun eten bij de ondernemer bestellen. Volgens de initiatiefnemers was er behoefte aan een onafhankelijke website waar de Groningers hun maaltijden kunnen bestellen bij lokale horecaondernemers en restaurants.


Leestijd: 2 minuten

Horecagroningen.nl: het meest complete eet- en bestelplatform van Groningen
Horecagroningen.nl: het meest complete eet- en bestelplatform van Groningen

Horecagroningen biedt haar bezoekers een volledig overzicht waar je eten kunt bestellen of afhalen. Daarnaast vind je op de website uitgebreide bedrijfsprofielen met menukaarten, keukens, foto’s en zelfs beschikbare vacatures. Het idee is dat je in drie klikken bij de bestel- of afhaalmogelijkheden van een eetgelegenheid komt. Daarnaast introduceert het platform regelmatig nieuwe functies zoals het ‘Eet rad van fortuin’ om je kennis te laten maken met nieuwe eetgelegenheden en worden er dagelijks nieuwe horecabedrijven toegevoegd.

Het idee voor een regionaal, compleet en eerlijk eet- en bestelplatform voor Groningen ontstond tijdens de eerste horecalockdown begin 2020, waarbij al snel bleek dat de coronacrisis grote gevolgen had voor de horeca en eten bestellen de nieuwe norm werd. Inmiddels is het 2021 en is er weinig veranderd.

Horeca Groningenheeft onder andere als doel vrij ondernemerschap in de horeca te bevorderen en ondernemers minder afhankelijk te maken van dure eet- en bezorgplatforms met torenhoge afdrachtspercentages per gerecht. Ook zorgt het voor het behoud van werkgelegenheid binnen de provincie en biedt HorecaGroningen.nl de bezoekers een zo gunstig mogelijke gerechtprijs. Daarom stimuleert Horeca Groningen het in eigen beheer bezorgen van maaltijden door ondernemers. Daarnaast vergroot het platform de vindbaarheid van aangesloten horecabedrijven met specifieke en regionale marketingcampagnes waarbij de bezoeker bewust wordt gemaakt van het belang van lokaal en rechtsreeks bestellen bij de ondernemer, iets waar klant én ondernemer beide beter van worden.

Inmiddels hebben zich bij de Groninger horecawebsite al 260 horecabedrijven aangesloten en zijn meer dan 500 horecazaken vindbaar met keuze uit 34 verschillende keukens voor ruim 1400 unieke bezoekers per dag. Als extra steun tijdens de coronacrisis kunnen ondernemers tot 1 juni 2021 geheel gratis deelnemen aan horecagroningen.nl.

Alle horecabedrijven zijn welkom op het platform ongeacht hun afhaal- of bezorgdienst. Zo ontstaat een zo compleet mogelijk overzicht voor de bezoeker en wordt niemand uitgesloten. Horecagroningen hoopt dat zich de komende maanden zoveel mogelijk ondernemers zullen aansluiten bij de website om de horeca als visitekaartje voor stad & provincie zo compleet mogelijk te kunnen presenteren aan haar bezoekers.