Cultuur & Uitgaan

Stadspark verandert 18 september in ‘Urban Experience’

Het Stadspark verandert komende zaterdag in een Urban Experience. Die dag wordt door de gemeente alles uit de kast gehaald om jongeren op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de urban community en urban sports.


Leestijd: 1 minuut

Stadspark verandert 18 september in ‘Urban Experience’
Stadspark verandert 18 september in ‘Urban Experience’

Urban sports is een verzamelnaam voor sporten die op straat worden beoefend en waar een bepaalde lifestyle en identiteit bij horen. Voorbeelden hiervan zijn skaten, freerunning en BMX.

Wethouder Inge Jongman (Sport, Zorg & Welzijn) gaat ‘s ochtends in gesprek met de host van de dag. Daarna volgt de openingshandeling. Deze bestaat uit het maken van een klein graffitikunstwerk, onder begeleiding van Noordstaat.

De zaterdagochtend staat verder in het teken van ‘Experience Urban’. Onder deze noemer kunnen jongeren gratis meedoen aan workshops en online games, onder begeleiding van ervaren sporters.

In de middag zijn er wedstrijden skateboarden, bmx en parkour/freerunning, onder het motto ‘show urban, compete & chill.’ Belangstellenden kunnen kijken, meedoen en meer informatie krijgen, onder het genot van een hapje en een drankje.

Ook de week aansluitend op het event staat in het teken van urban sports. In het kader van de Nationale Sportweek (17 t/m 26 september) vinden er op diverse locaties in de stad urban-activiteiten plaats. Iedereen die dat wil, kan hier gratis aan deelnemen. Daarnaast zetten de lokale urban communities hun deuren open om jongeren te verwelkomen en te introduceren in de urban wereld. Voor een overzicht van de activiteiten, zie www.citylegends.nl/post/urban050.