Cultuur & Uitgaan

Partnerbijdrage

Zomerconcert 2024 door studenten Prins Claus Conservatorium

Het Prins Claus Conservatorium sluit dit seizoen groots af met een showcaseconcert waarin je wordt meegenomen op een zomerse muzikale reis langs alle afdelingen van het conservatorium.


Leestijd: 2 minuten

Op vrijdag 5 juli komt er een grote diversiteit aan werken voorbij: zoals het swingende ‘Summer Time’ van Gershwin uit de opera Porgy & Bess, uitgevoerd door studenten in Metropole-orkestbezetting. Laat je meevoeren door delen uit het romantische werk ‘Cavalleria Rusticana’ van de Italiaanse componist Pietro Mascagni door koor en strijkorkest.


Studenten Docent Muziek geven een impressie van de MuziekTheaterWeek en de Tower of Power Band van het Prins Claus Conservatorium voegt de nodige soul & funk toe aan het programma. Studenten Compositie & Muziekproductie brengen hun eigen werk tot leven op het podium.  

De regie is in handen van theatermaker Eric Robillard, alumnus van de opleiding Docent Muziek. Dirigent Louis Buskensleidt het koor en orkest die bestaan uit studenten van alle afdelingen van het conservatorium.

Vorig jaar was de eerste productie in deze vorm – schoolbreed, meerdere disciplines door elkaar – en dat smaakte naar meer. “Dit concept was nieuw en gewaagd”, erkent Productieleider Loes van Ras. “Maar iedereen vond het fantastisch. Van het onder regie samenwerken gedurende de projectweek tot de uiteindelijke performance in De Oosterpoort.” Van de ruim driehonderd studenten die het Prins Claus Conservatorium heeft, stond zeker een derde op het podium.

Die muzikale kruisbestuiving heeft een bijkomend effect: “We willen een zo breed mogelijk publiek trekken. Dat bijvoorbeeld bezoekers van jazz-concerten nu ook klassieke muziek horen en andersom, maar ook eigen composities en cross-over werken krijgen een podium”, legt Van Ras uit. “Daarmee hopen we op verjonging in de zaal.” Van Ras vertelt met aanhoudend enthousiasme over de opzet en aanloop van het concert. “Dat komt doordat ik er heel erg in geloof dat dit belangrijk is.” Ze doelt hiermee op de vernieuwende koers. “Dat we onze studenten in de veranderende muziekcultuur opleiden tot ondernemende en veelzijdige musici.

Het Zomerconcert brengt meerdere onderwijsdoelen en studierichtingen bij elkaar en laat de diversiteit van ons conservatorium zien.” EHet resultaat van dit veelzijdige traject is op vrijdag 5 juli om 20.00u te zien in SPOT/De Oosterpoort.

Zomerconcert 2024
Vrijdag 5 juli | 20.00 | SPOT/De Oosterpoort
Kaarten €10,-

Boek nu tickets via hanze.nl/zomerconcert

Kijk voor een overzicht van alle evenementen van het Prins Claus Conservatorium op hanze.nl/agendapcc