Wonen

Bewoners overhandigen te gladde klinker aan wethouder

Bewoners van de Zandsteenlaan overhandigen vandaag een van de te gladde klinkers van hun straat en pleintje. Bij regen en kou zijn de stoepen en pleintjes aan de Zandsteenlaan spekglad. De buurtbewoners uit Vinkhuizen zijn de gevaarlijke situaties zat en willen dat de gemeente snel actie onderneemt.


Leestijd: 1 minuut

Bewoners overhandigen te gladde klinker aan wethouder
Bewoners overhandigen te gladde klinker aan wethouder

Om het goede voorbeeld te geven hebben zij alvast de eerste klinker uit de stoep gehaald om aan de wethouder te kunnen overhandigen. Ook hebben de bewoners op een groot bord hun andere gezamenlijke wensen voor de buurt opgeschreven.  

Volgens buurtbewoner Fiona Sibers is de situatie onhoudbaar: ““Er gebeuren regelmatig ongelukken bij ons op het plein. Ouderen durven niet meer naar buiten en sommige grootouders komen niet meer bij hun kleinkinderen op bezoek. Ook postbodes en andere bezorgers gaan bij ons voor de deur onderuit. De gemeente moet de gladde klinkers snel vervangen”. 

SP-raadslid Hans de Waard steunt de bewoners en stelt morgen mondelinge vragen tijdens het vragenuurtje van de gemeenteraad: “Wij willen van de wethouder weten wanneer er iets aan gedaan gaat worden. Ook is de SP van mening dat de bewoners een stem moeten krijgen in de inrichting van de Zandsteenlaan”. 

Foto: Buurtbijeenkomst van afgelopen vrijdag. Foto door SP.