Wonen

Gemeente Groningen plant 5.000 extra bomen: "Inwoners verdienen wijken met veel groen"

De Gemeente Groningen gaat de komende vijf jaar 5.000 extra bomen planten. Hiermee wil de Gemeente zorgen voor een gezonde, groene leefomgeving.


Leestijd: 1 minuut

Het doel is om jaarlijks gemiddeld 1.000 bomen te planten in lanen, parken, straten en nieuwe woningbouwgebieden. Volgens de Gemeente verdienen inwoners wijken met veel groen. Niet alleen omdat een groene leefomgeving gezond is, maar ook omdat een groene omgeving nodig is om ons aan te passen aan een veranderend klimaat.

Volgens de Gemeente is het planten van bomen in woonstraten een goede maatregel voor het tegengaan van hittestress, het verbeteren van de biodiversiteit en het vastleggen van CO2.

Dit jaar begint de aanplant op zestien locaties in Hoogkerk, Vinkhuizen, Lewenborg en Ten Boer. Het planten van bomen op deze plekken, moet volgens de planning plaatsvinden in het huidige plantseizoen dat loopt tot half april 2023.

Verwacht wordt dat in het laatste kwartaal van 2023 ook bomen geplant worden in de West-Indische buurt als onderdeel van het herinrichtingsproject in deze wijk.

Foto: Gemeente Groningen