Wonen

Hanze Studentenbelangen Vereniging opent coronameldpunt

De Hanze Studentenbelangen Vereniging (HSV) uit Groningen heeft dinsdag het online corona-meldpunt www.hanzecoronameldpunt.nl geopend.


Leestijd: 1 minuut

Vorige week werd bekend dat de Hanzehogeschool Groningen tot 1 juni gesloten blijft. Ondertussen maakt het onderwijs een digitale revolutie door. Colleges, hele courses en zelfs tentamens worden in een race tegen de klok gedigitaliseerd.

Door het tempo waarin deze digitale revolutie noodgedwongen plaatsvindt en de vele andere maatregelen die zijn afgekondigd ondervinden studenten veel hinder, zegt de Vereniging. “Studenten die bezig waren aan hun stage leven in onzekerheid over eventuele studievertraging. Studenten uit het buitenland worden waar mogelijk teruggehaald en het BSA voor eerstejaarsstudenten is uitgesteld.”

Voorkomen van studievertraging

“Studenten hebben zorgen. Zorgen die breder in de samenleving leven, zoals de gezondheid van hen en hun naasten, maar ook zorgen die specifieker van aard zijn. De opstapelende maatregelen raken stevig. Voor ons staat het zoveel mogelijk voorkomen van studievertraging nu centraal” aldus voorzitter van de HSV Robin Niemeijer.

“De Hanzehogeschool zet tot nu toe alle juiste stappen, maar de uitdagingen zijn zo groot dat zelfs dat problemen niet kan voorkomen. Om de juiste keuzes te kunnen blijven maken moeten we de problematiek zo helder mogelijk in beeld brengen. Daarom lanceren wij het Hanze coronameldpunt” aldus Robin Niemeijer.

Hier kunnen studenten die hinder ondervinden van de huidige situatie zich melden. “De meldingen die hier binnenkomen zullen wij overbrengen en stellen ons als belangenbehartiger van de Hanzestudenten in staat om de ontwikkelingen nog nauwkeuriger in beeld te brengen”, aldus Niemeijer.