Wonen

KEI-week gaat gewoon door, maar met maximum aantallen bezoekers

Ondanks het schrappen van veel meerdaagse festivals, kan de KEI-week wel gewoon doorgaan. Dat bevestigt het bestuur van de ‘kennis- en introductieweek’ voor nieuwe studenten. Wel zullen er verschillende maatregelen worden genomen.


Leestijd: 1 minuut

De organisatie is nauw contact met de gemeente Groningen over de invulling van het programma. Wel komt er ‘gewoon’ een informatiemarkt op de Drafbaan en wordt er ook een eindfeest bij Roodehaan georganiseerd. Een van de maatregelen die worden genomen, is dat er per locatie maar maximaal 500 mensen tegelijkertijd mogen zijn. Om zoveel mogelijk nieuwe studenten toe te laten, wordt gekeken naar het verruimen van start- en eindtijden. 

Bij de evenementen wordt ook gewerkt met een vaccinatiebewijs of ‘Testen voor Toegang’. Doel is om de KEI-week zo veilig mogelijk te laten verlopen, terwijl het natuurlijk ook een goede start van de studieperiode moet zijn. Daarom is er ook nauw contact met de verschillende studentenverenigingen, die zelf ook activiteiten organiseren. 

De organisatie van de KEI-week hoopt zo snel mogelijk duidelijkheid te kunnen geven over de precieze invulling van het programma.