Wonen

Vragen in gemeenteraad over lawaai werkzaamheden Paterswoldseweg-viaduct

De werkzaamheden aan een nieuw viaduct over de Paterswoldseweg in Groningen houden buurtbewoners uit hun slaap. Dat althans stelt de fractie van de Stadspartij in de Groningse gemeenteraad. Volgens gemeenteraadslid René Stayen worden buurtbewoners zelfs al weken uit hun slaap gehouden. Daarom zal hij de kwestie komende woensdag in de gemeenteraad aan de orde stellen.


Leestijd: 1 minuut

Vragen in gemeenteraad over lawaai werkzaamheden Paterswoldseweg-viaduct
Vragen in gemeenteraad over lawaai werkzaamheden Paterswoldseweg-viaduct

‘Al weken worden bewoners uit hun slaap gehouden door het tijdelijke viaduct over de Paterswoldseweg van Ring Zuid. Het plaatsen van een nieuw geluidsarm viaduct kan nog wel maanden of misschien wel jaren duren. De Stadspartij is dan ook benieuwd in hoeverre de gemeente Groningen op zeer korte termijn in gesprek gaat met aannemerscombinatie Herepoort om tot een adequate oplossing te komen’, zo laat de Stadspartij weten.

Maatregelen om het tijdelijke viaduct minder geluid te laten produceren, hebben vooralsnog niet geholpen en hebben volgens bewoners zelfs een averechts effect.

'Wellicht moet worden overwogen de snelheid tijdelijk te verlagen op de Ring Zuid in de nachtelijke uren in overeenstemming met de wensen van de bewoners. Maar beter is natuurlijk het tijdelijke viaduct geluidsarm te maken door geluidswerende maatregelen, die echt helpen!’ aldus René Stayen, raadslid van de Stadspartij.

De Stadspartij zal a.s. woensdag 13 januari direct het politieke vragenuur benutten, om het College van B&W te bevragen over de situatie. ‘Er moet een snelle oplossing komen om de bewoners nabij de Paterswoldseweg hun nachtrust terug te geven’, aldus René Stayen.