Bereikbaarheid & Verkeer

A28 dit weekend dicht vanaf Groningen-Zuid naar Julianaplein

De A28 is dit weekend dicht voor het verkeer richting Groningen tussen Groningen-Zuid en het Julianaplein. De stremming begint vrijdagavond 25 juni om 22.00 uur en die duurt tot maandagochtend 28 juni om 06.00 uur. Aanpak Ring Zuid gaat het verkeer overzetten over het nieuwe viaduct bij de Brailleweg.


Leestijd: 1 minuut

CBR verplaatst groot deel rijexamens Stad tijdens Operatie Julianaplein
CBR verplaatst groot deel rijexamens Stad tijdens Operatie Julianaplein

Het verkeer vanuit Haren en Assen richting Groningen heeft verschillende opties. Omdat verkeer bij Haren de A28 niet op kan vanwege de afsluiting van de toerit, wordt verkeer uit Haren naar Groningen omgeleid via de Rijksstraatweg en de Verlengde Hereweg. Verkeer dat wel op de A28 rijd naar Groningen, kan vanaf de afslag Groningen-Zuid via de Laan Corpus den Hoorn naar het Vrijheidsplein en de westelijke ringweg of de zuidelijke ringweg op (N7).

Omleidingsroutes voor verkeer tussen Haren en Groningen. In rood de afsluiting, in groen de omleidingsroutes.
Omleidingsroutes voor verkeer tussen Haren en Groningen. In rood de afsluiting, in groen de omleidingsroutes.

Omdat we verwachten dat de omleidingsroutes door de stad druk zijn, adviseren we verkeer dat van iets verder komt, al eerder een andere route richting Groningen te kiezen. Zo kan verkeer vanuit Assen via de N33 en de A7 naar de stad rijden (via Gieten, Veendam en Zuidbroek). Of via de N386 en de N372 (Tynaarlo naar Peize). Verkeer vanuit Meppel en Zwolle wordt geadviseerd via de A32 en de A7 te rijden (Steenwijk, Heerenveen, Drachten).

Combinatie Herepoort is de afgelopen periode druk bezig geweest met de bouw van een nieuw viaduct over de Brailleweg. Tijdens het weekend van 25-28 juni wordt de rijbaan richting Groningen omgezet naar het nieuwe viaduct. Vanaf maandag 28 juni rijdt het verkeer van de A28 richting Groningen over het nieuwe viaduct en de nieuwe oprit.