Contact met de redactie

De Groninger Internet Courant heeft een groot bereik. Dagelijks volgen circa 25.000 veelal hoger opgeleide Groningers en oud- Groningers het nieuws via de GIC. Ofwel rechtstreeks via de website, of via de Luncheditie, de socials: Twitter, Instagram, LinkedIn en Facebook. Het is daarmee een van de best gelezen nieuwsvoorzieningen op internet van het Noorden. In elk geval is het een van de oudste nieuwssites van Nederland: opgericht in 1997.

GIC geeft overzicht op Groningen

De Groninger Internet Courant probeert dagelijks alleen díe nieuwsfeiten te brengen die er echt toe doen. De redactie, gevormd door Persbureau Tammeling, maakt daartoe dagelijks een selectie van het nieuws over Groningen van de andere lokale én landelijke media. Maar ook doen we aan eigen nieuwsgaring, en proberen zo een beeld te geven van veelzijdig Groningen.

Ontdek het nieuwe, maar behoud het goede!”: zo zou je onze missie kunnen samenvatten. Dat wil zeggen: we hebben een open oog voor – en staan positief ten opzichte van vernieuwing en innovatie, want Groningen moet vooruit, als belangrijkste stad van het Noorden. Maar Groningen heeft ook een zéer waardevol erfgoed, en dat moeten we vooral zien te behouden.

Foto van Hans de Preter

Hans de Preter

Hoofdredacteur

Foto van Lydwine Huizinga

Lydwine Huizinga

Journalist

Foto van Marieke Bos

Marieke Bos

Redacteur | Journalist

Foto van Moniek Smit

Moniek Smit

Journalist

Foto van Sisi van Halsema

Sisi van Halsema

Journalist

Foto van Veerle Croonen

Veerle Croonen

Journalist

Contact

Zijn er vragen, opmerkingen of suggesties? Wij horen graag van onze lezers! Ons team staat klaar om je te helpen en eventuele vragen te beantwoorden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen via het onderstaande formulier. We kijken er naar uit om van je te horen!