Bereikbaarheid & Verkeer

A28 drie weekenden dicht richting Assen

De A28 is drie weekenden achter elkaar dicht voor het verkeer richting Assen. De afsluiting geldt vanaf het Julianaplein tot aan de afrit Groningen-Zuid. Het gaat om de weekenden van 17-20 maart, 24-27 maart en 31 maart-3 april. In deze weekenden is ook een deel van de zuidelijke ringweg dicht.


Leestijd: 1 minuut

A28 drie weekenden dicht richting Assen
A28 drie weekenden dicht richting Assen

Verkeer rijdt om via Laan Corpus den Hoorn

Het verkeer vanuit de richtingen Drachten en Hoogezand en vanuit het centrum van Groningen wordt omgeleid.

  • Kom je uit de richting Drachten (A7), dan neem je afslag 36 Martini en rijd je via de Laan Corpus den Hoorn naar de toerit 39 de A28 op (groene route).
  • Verkeer vanaf de zuidelijke ringweg rijdt via het Julianaplein naar de rotondes bij Stadspark en daarna via de Laan Corpus den Hoorn naar de A28 (blauwe route).
  • Kom je uit het centrum van Groningen, dan kun je niet via de Brailleweg de A28 op rijden. Je wordt omgeleid via de Paterswoldseweg en de Laan Corpus den Hoorn (gele route).
In rood de afsluiting van de A28. In groen, blauw en geel de omleidingsroutes.
In rood de afsluiting van de A28. In groen, blauw en geel de omleidingsroutes.

Ring Zuid richting Julianaplein ook dicht

In dezelfde drie weekenden is ook een deel van de zuidelijke ringweg dicht. De weg is afgesloten vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de Europaweg, voor het verkeer richting het Julianaplein. De toerit vanaf de Europaweg naar de zuidelijke ringweg is wel open.

Definitieve inrichting A28

De A28 gaat dicht omdat aannemer Combinatie Herepoort werkt aan de definitieve inrichting van de weg. Zo plaatsen ze lichtmasten, verkeersborden en bomen en brengen ze nieuw asfalt aan. De afsluitingen zijn telkens van vrijdagavond 22.00 uur tot maandagochtend 06.00 uur.