Bereikbaarheid & Verkeer

Aannemer Ring Zuid hoeft zaterdag geen damwanden meer in te trillen

Aannemerscombinatie Herepoort heeft zaterdag niet nodig om de laatste damwandplanken voor de noordelijke wand bij het Oude Winschoterdiep in te trillen. Er hoeft dus niet een rijstrook op de zuidelijke ringweg te worden afgesloten.


Leestijd: 1 minuut

Donderdag en vrijdag intrillen damwandplanken H.L. Wichersstraat
Donderdag en vrijdag intrillen damwandplanken H.L. Wichersstraat

De werkzaamheden bij de noordelijke damwand bij het Oude Winschoterdiep zijn voorspoedig verlopen. Het werk kon op zaterdagen 4 en 11 juli worden afgerond. De werkzaamheden vonden op zaterdagen plaats, omdat er voor de veiligheid een rijstrook op de Ring Zuid moet worden afgesloten. Dat mag alleen op zaterdag. Aanvankelijk dacht Herepoort zaterdag 18 juli ook nodig te hebben, maar dat is dus niet zo. 

Op een andere plek zijn de trilwerkzaamheden stilgelegd. Herepoort was gestart met het intrillen van het meest oostelijke tussenscherm (ter hoogte van Winschoterdiep 50). Ze stuitten daar echter op een ondergronds obstakel. Er is meer onderzoek in de bodem nodig en daarom zijn de werkzaamheden uitgesteld tot nader order. |

Zuidwand
De komende weken wordt wel verder gewerkt aan het intrillen van de zuidelijke damwand ter hoogte van het Oude Winschoterdiep. Naar verwachting zijn die werkzaamheden op 28 juli afgerond. 

Hinder
De werkzaamheden veroorzaken hinder door trillingen en geluid. Iedereen met overlast kan zich melden bij het Loket Damwand. Ook is er elke donderdag vanaf 15.00 uur een aanloopuur in het werkgebied.