Bereikbaarheid & Verkeer

Afrit Ring Zuid bij Lübeckweg vanaf maandag voor enkele jaren dicht (VIDEO)

Op maandag 15 juni om 22.00 uur gaat de afrit van de zuidelijke ringweg bij de Lübeckweg voor enkele jaren dicht. Deze afrit vervalt vanwege de werkzaamheden op en rond het Europaplein. Check de video voor meer informatie.


Leestijd: 1 minuut

Afrit Ring Zuid bij Lübeckweg vanaf maandag voor enkele jaren dicht (VIDEO)
Afrit Ring Zuid bij Lübeckweg vanaf maandag voor enkele jaren dicht (VIDEO)

Na de afsluiting van de afrit kan het verkeer vanuit de richting Hoogezand de Europaweg nog op drie manieren bereiken. Ten eerste via knooppunt Westerbroek, richting centrum (over de 'oude A7'). Ten tweede via de afrit bij de Osloweg (afrit 38 Groningen-Zuidoost), de Osloweg en de Lübeckweg. De derde optie is via de oostelijke ringweg en de Sontbrug. De afrit Lübeckweg/Euroborg komt in de eindsituatie terug, maar dan iets oostelijker aan de Lübeckweg.

Door de afrit tijdens de verbouwing van het Europaplein af te sluiten, is er voldoende ruimte om rijbanen van de zuidelijke ringweg te verleggen. Het verkeer kan hierdoor tijdens de werkzaamheden aan het Europaplein zoveel mogelijk doorrijden.

Hinder
In de nacht na de afsluiting van de afrit is de zuidelijke ringweg in één richting gestremd. Van maandag 15 juni om 22.00 uur tot  dinsdag 16 juni om 05.00 uur is de weg dicht tussen knooppunt Euvelgunne en het Julianaplein, voor het verkeer richting Drachten. De afsluiting is nodig voor het aanpassen van de weg, zoals het verwijderen van bebording.

Eindsituatie
Door het project Aanpak Ring Zuid verandert de situatie bij het Europaplein. Verkeer vanaf het Julianaplein heeft bij de nieuwe afrit twee mogelijkheden: naar de Europaweg of direct naar de Bornholmstraat. Dat laatste is een snelle route als je op weg bent naar de Sontweg (bijvoorbeeld de Ikea), het Sontplein of de Sontbrug. Ga je naar het UMCG of de binnenstad-oost, dan kun je gewoon via de Europaweg. Nieuw is ook een directe oprit vanaf de Bornholmstraat richting Julianaplein. Dat is handig voor de bezoekers van de winkels bij het Sontplein en de Sontweg. Lees hier meer over de toekomstige situatie.