Bereikbaarheid & Verkeer

Bloemenjaarmarkt Groningen: reis met de fiets, het OV of via een P+R

Op Goede Vrijdag, vrijdag 15 april, vindt de Bloemenjaarmarkt plaats in het centrum van Groningen. Het evenement trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers uit alle richtingen. De grootschalige werkzaamheden van Operatie Julianaplein zorgen ervoor dat de stad met de auto minder goed bereikbaar is. Ons advies: pak de fiets, reis met het openbaar vervoer of parkeer je auto op de P+R.


Leestijd: 1 minuut

Groningen zet komende vrijdag massaal de bloemetjes buiten
Groningen zet komende vrijdag massaal de bloemetjes buiten

Pak de fiets

Woon je binnen fietsafstand van de binnenstad, kom dan op de fiets, zo adviseert Groningen Bereikbaar. Je kunt de fiets veilig en gratis parkeren in bijvoorbeeld de nieuwe fietsenstalling aan de Grote Markt of één van de andere fietsenstallingen in het centrum. Met de fiets omzeil je gemakkelijk de verkeershinder.

Reis met het OV

Het centrum van de stad ligt op loopafstand van het Hoofdstation. Met de trein of de bus is de Bloemenjaarmarkt dus goed te bereiken. Misschien kun je ook via een hub in jouw buurt reizen. Plan je reis in de reisplanner van de vervoerder: NS, Arriva of Qbuzz.

Parkeer op de P+R

Rond de stad Groningen liggen P+R-terreinen waar je gratis de auto kunt parkeren en verder kunt reizen met bus of fiets. Vanaf de P+R's rijden de bussen van Q-link vaak en snel naar de binnenstad. Voor de bussen gelden de tarieven van Qbuzz. Reizen met de OV-chipkaart is altijd het voordeligst. Reis je met meer personen? Dan is een P+R-retourticket voordelig. Dit kaartje kost 6 euro en is een vervoerbewijs voor maximaal 5 personen.

Extra bussen

Tijdens de Bloemenjaarmarkt rijden extra bussen vanaf P+R Meerstad, P+R Kardinge en parkeerterrein Euroborg/P3. Vanaf Euroborg/P3 rijdt een speciale Bloemenjaarmarktlijn 22, die elke 5 tot 10 minuten pendelt tussen het parkeerterrein en de Grote Markt. Bekijk de actuele dienstregeling op qbuzz.nl/gd.

Operatie Julianaplein

Van 11 februari tot 9 mei vindt Operatie Julianaplein plaats. Deze megaklus levert ernstige verkeershinder op in de héle stad. Het heeft ook grote gevolgen voor de bereikbaarheid van het centrum. Tijdens de Bloemenjaarmarkt is fase 5 van Operatie Julianaplein in volle gang. In fase 5 is het Julianaplein alleen open voor verkeer tussen Assen en Drachten. Ook de verbinding van de A28 naar het centrum is open.