Bereikbaarheid & Verkeer

Bloemenjaarmarkt in Groningen: “Kom met ov of pak de fiets”

Morgen is het weer zo ver: de Bloemenjaarmarkt in de binnenstad. Jaarlijks trekt het evenement tienduizenden bezoekers. Omdat er rondom de stad grootschalige werkzaamheden aan de slag zijn, en de binnenstad daardoor minder goed bereikbaar is, raadt Groningen Bereikbaar aan om de fiets te pakken of met het openbaar vervoer te reizen.


Leestijd: 1 minuut

Pak de fiets

Woon je in de buurt van de binnenstad, dan kan het makkelijk zijn om op de fiets naar de Bloemenjaarmarkt te reizen. Je kunt de fiets veilig en gratis parkeren in de fietsenstalling aan de Grote Markt of een van de andere fietsenstallingen in het centrum.

Reis met het openbaar vervoer

Het centrum is makkelijk te bereiken vanaf het Hoofdstation. Hierdoor is reizen met de trein of bus een goed alternatief om de drukte te omzeilen. Met de reisplanner van de vervoerder plan je zo je reis in én vermijd je gemakkelijk de verkeershinder.

Gebruik een P+R

Woon je verder weg? Dan kan je op een van de P+R-terreinen rond Groningen parkeren. Vervolgens kan je verder reizen met de bus of de fiets. Vanaf de P+R’s rijden bussen vaak en snel naar de binnenstad. Voor de bussen gelden tarieven van Qbuzz. Reizen met de ov-chipkaart is het voordeligst. Inchecken met je bankpas kan ook. Ben je met meer personen? Dan kan een P+R-kaartje ook voordelig zijn. Je reist daarmee van en naar de P+R met maximaal 5 personen voor 6 euro.