Bereikbaarheid & Verkeer

Bouw Sontbrug woensdag feestelijk van start

Op woensdag 12 maart nemen wethouder Joost van Keulen en Jan van der Meer, regiodirecteur van bouwbedrijf BAM, de starthandeling voor de bouw van de Sontbrug voor hun rekening. Zij zullen dit doen door met een pontje vanaf de Sontweg over het Winschoterdiep te varen en aan te leggen op de plek waar de nieuw te bouwen brug zal aansluiten op de Sint Petersburgweg.


Leestijd: 1 minuut

Bouw Sontbrug woensdag feestelijk van start
Bouw Sontbrug woensdag feestelijk van start

De Sontbrug is onderdeel van het Sontwegtracé. Dit tracé beslaat het gebied van de kruising Europaweg/Sontweg tot aan de rotonde naar de Oostelijke Ringweg. De Sontbrug verbindt de Bornholmstraat met de Sint Petersburgweg. Met de komst van het Sontwegtracé komt er een rechtstreekse verbinding tussen Meerstad en hartje Groningen.

De splinternieuwe brug krijgt een doorvaarthoogte van 3,80 meter en een doorvaartbreedte van 18 meter. Op de brug komen twee rijstroken voor het autoverkeer, een busstrook richting stad en aan de noordkant een fietspad voor beide richtingen en een voetpad. Door de komst van de brug krijgen ook de Sontweg en de Sint Petersburgweg een nieuw profiel. Zo krijgt de Sontweg busbanen in beide richtingen en komt er op de Sint Petersburgweg een busbaan richting Meerstad.

De Sontbrug moet in het najaar van 2015 klaar voor gebruik zijn.