Bereikbaarheid & Verkeer

Brailleweg tijdens zomervakantie dicht voor alle verkeer

De Brailleweg is van vrijdag 9 juli tot maandag 23 augustus dicht voor alle verkeer. Autoverkeer wordt omgeleid via de Paterswoldseweg en Laan Corpus den Hoorn, fietsers kunnen langs de Hoornsedijk en de Van Iddekingeweg.


Leestijd: 1 minuut

Brailleweg van 1 tot 4 oktober dicht
Brailleweg van 1 tot 4 oktober dicht

De omleidingsroutes voor autoverkeer (groen) en fietsers (geel) tijdens de stremming van de Brailleweg.

Omleiding autoverkeer

De afsluiting van de Brailleweg geldt van vrijdag 9 juli 22.00 uur tot maandag 23 augustus 06.00 uur. Autoverkeer wordt langs de Paterswoldseweg en de Laan Corpus den Hoorn omgeleid. Een andere optie is via de A28 en afrit 39 Groningen-Zuid.

Omleiding fietsers

Fietsers kunnen over de Hoornsedijk langs het Noord-Willemskanaal fietsen en vervolgens over de Van Iddekingeweg. De Van Iddekingeweg wordt opengesteld voor fietsers tijdens de afsluiting van de Brailleweg.

Gevolgen voor busverkeer

De toerit vanaf de Brailleweg naar de A28 richting Assen blijft wel open. Lokaal busverkeer, bijvoorbeeld richting de Wijert, wordt omgeleid via de A28 en afrit 39 Groningen-Zuid. Plan je reis van te voren in de reisplanner.

Tijdelijk en nieuw viaduct Brailleweg

In 2019 is aan de oostzijde van de A28 een tijdelijk viaduct gebouwd, waar het verkeer op de A28 op is overgezet. Dat gaf ruimte om het nieuwe viaduct te bouwen. Op maandag 28 juni 2021 is het nieuwe viaduct volledig opengegaan voor verkeer.

Tijdens de zomervakantie wordt het tijdelijke viaduct gesloopt. Daarvoor is het noodzakelijk de Brailleweg af te sluiten voor verkeer.