Bereikbaarheid & Verkeer

Deel Ring Zuid dicht tot 9 mei, verbinding van Europaweg naar Hereweg open

Vanaf maandag 28 maart zijn op het Julianaplein de rijbanen tussen Drachten-Hoogezand en tussen Assen-Hoogezand in beide richtingen dicht. Tegelijkertijd wordt de hele zuidelijke ringweg tussen het Julianaplein en knooppunt Euvelgunne in beide richtingen afgesloten. Alleen de verbinding vanaf de Europaweg naar de Hereweg is open. Deze situatie duurt tot maandag 9 mei.


Leestijd: 1 minuut

Ring Zuid dicht vanaf Euvelgunne tot Europaweg
Ring Zuid dicht vanaf Euvelgunne tot Europaweg

Verkeersdrukte in Groningen-Zuid

Tijdens fase 5 en fase 6 van Operatie Julianaplein, van 28 maart tot 9 mei, is de verwachting dat het drukker gaat worden in Groningen-Zuid, met name in de wijk Helpman. Om de doorstroming van het verkeer op gang te houden, worden de Helperzoomtunnel en de Goeman Borgesiuslaan in één richting afgesloten voor verkeer van oost naar west. Een alternatief voor deze richting is de verbinding op de zuidelijke ringweg van de Europaweg naar de Hereweg.

Adviezen

De afsluitingen zorgen voor verkeershinder in de héle stad. Het belangrijkste advies blijft: ga niet met de auto als het niet nodig is. Werk thuis als het kan, pak de fiets of reis met het OV. Moet je wel met de auto? Volg dan de omleidingen. De omleidingsroutes zijn vaak sneller dan de routes binnendoor. Volg de borden en ga in de stad niet op je navigatie af. Bekijk van tevoren wat de afsluitingen zijn, houd rekening met vertraging en blijf uit de spits.