Bereikbaarheid & Verkeer

Dit waren de zomerse wegwerkzaamheden in Groningen

In de afgelopen zomervakantie is er volop gewerkt aan de weg in Groningen. Wat is er eigenlijk allemaal gebeurd? Dat wordt duidelijk in deze video.


Leestijd: 1 minuut

Dit waren de zomerse wegwerkzaamheden in Groningen
Dit waren de zomerse wegwerkzaamheden in Groningen
https://www.youtube.com/watch?v=B2ajxozrsJA

Er is afgelopen zomer nogal wat werk verricht aan de weg in Groningen met een voorjaarsstremming van 13 weken en een zomerstremming van 7 weken. De A28 is afgesloten geweest. Ook zijn de viaducten bij de Van Iddekingeweg en de Ketwich Verschuurlaan aangepakt. De Brailleweg is opnieuw ingericht en is inmiddels weer open voor gebruik.

Bij de Brailleweg is ook erg veel gebeurd. De oprit bij de Brailleweg richting het Julianaplein is opengesteld richting Hoogezand. De afrit is aldaar opnieuw verlegd en geasfalteerd. En er is een fietsvallei aangebracht waar fietsers ongestoord onder het viaduct door kunnen rijden. Komend najaar zullen er nog meer werkzaamheden rondom het gebied volgen. 

De komende weken zullen er veel kortdurige stremmingen zijn: zo moet onder andere de A28 nog worden afgerond, wordt er gewerkt op de A7 om de weg opnieuw in te richten en wordt er gewerkt bij de westelijke ringweg. Ook aan de oostelijke ringweg zal nog veel werk worden verricht.