Bereikbaarheid & Verkeer

Duisenbergvijver krijgt lange wandelvlonder

De Duisenbergvijver bij het entreegebied van de Zernike Campus krijgt een lange wandelvlonder. Daarmee wordt het straks een mooie plek om eventjes aan het water te zitten. Dat was ook hard nodig, want het kadegebied was jarenlang een doorn in het oog van studenten, docenten en andere gebruikers van de Zernike Campus.


Leestijd: 1 minuut

Duisenbergvijver krijgt lange wandelvlonder
Duisenbergvijver krijgt lange wandelvlonder

Het opknappen van de vijver is onderdeel van de upgrade van de Zernikelaan. De oostzijde van de Duisenbergvijver wordt vanaf maandag opgeknapt. Eind 2020 moet de upgrade helemaal zijn voltooid. 

Verbetering oostzijde Duisenbergvijver en het noordelijk deel van de Campus
Al enkele jaren is het kadegebied langs de oostzijde van de Duisenbergvijver een doorn in het oog. De looppaden zijn niet meer begaanbaar en ook de westelijke rijbaan is al enkele jaren buiten gebruik. Het kadegebied wordt straks een groene, toegankelijke oeverzone met een betere verbinding met de vijver. Er komt een lange wandelvlonder langs de lengte van de vijver. Tot slot wordt aan de noordzijde een brede trap naar het water gemaakt. Een heerlijk plekje om straks aan het water te zitten. Het noordelijke deel van de Campus wordt tussen KVI en de Professor Uilkensweg veiliger en groener. 

Voorbereidende werkzaamheden
De hoofdwerkzaamheden voor de beide deelgebieden vinden plaats tussen maart en eind 2020. Maandag starten de voorbereidende werkzaamheden en het verwijderen van bomen. Voor alle te verwijderen bomen heeft de gemeente Groningen in 2016 en 2020 kapvergunningen afgegeven. Het verwijderen van de bomen is noodzakelijk om de plannen Upgrade Zernikelaan te kunnen uitvoeren. Het eindresultaat van de upgrade van deze deelgebieden draagt bij aan een groenere campus. Zo wordt voor iedere verwijderde boom 1,5 boom terug geplant. 

In april wordt gestart met het aanbrengen van de funderingspalen voor de vlonder bij de Duisenbergvijver. Dit duurt zo’n 6 weken, mits deze werkzaamheden aaneengesloten uitgevoerd kunnen worden. Deze werkzaamheden kunnen trillingen en geluiden veroorzaken. Aannemer Oosterhof Holman voert de werkzaamheden aan de kant van Foodcourt Zernike in de meivakantie uit, zodat de overlast beperkt wordt.