Bereikbaarheid & Verkeer

Europaweg twee weekenden dicht in steeds één richting

In de weekenden van vrijdag 9 tot maandag 12 april en van vrijdag 16 tot maandag 19 april is de Europaweg steeds in één richting gestremd ter hoogte van de zuidelijke ringweg. Het verkeer wordt omgeleid via de Bornholmstraat.


Leestijd: 1 minuut

Europaweg twee weekenden dicht in steeds één richting
Europaweg twee weekenden dicht in steeds één richting

Van vrijdag 9 april 22.00 uur t/m maandag 12 april 06.00 uur is de Europaweg ter hoogte van de zuidelijke ringweg afgesloten richting het centrum van Groningen. Het verkeer wordt omgeleid via de Herningweg, de Bornholmstraat en de Lübeckweg.

Van vrijdag 16 april 22.00 uur t/m maandag 19 april 06.00 uur is de Europaweg ter hoogte van de zuidelijke ringweg afgesloten richting knooppunt Westerbroek/Hoogezand. Verkeer wordt dan omgeleid via de Sontweg, de Bornholmstraat en de Herningweg.

Aannemerscombinatie Herepoort gaat het zuidelijke deel van het viaduct over de Europaweg slopen. Hiervoor is het nodig om steeds één helft van de Europaweg af te sluiten. Later dit jaar wordt de Europaweg vaker een weekend afgesloten ter hoogte van de zuidelijke ringweg. Daarover volgt meer informatie.

Naast de afsluitingen van de Europaweg, wordt op drie zaterdagen in april één rijstrook van de zuidelijke ringweg richting Hoogezand afgesloten. Het gaat om zaterdag 10, 17 en 24 april. Houd rekening met extra verkeershinder. De afsluitingen zijn nodig vanwege het intrillen van damwandplanken voor de bouwkuip van de verdiepte ligging.