Bereikbaarheid & Verkeer

FC Groningen en Groningen Bereikbaar moedigen fietsgebruik supporters aan

FC Groningen en Groningen Bereikbaar zetten zich samen in om supporters te stimuleren op de fiets naar de Euroborg te komen vanwege de werkzaamheden aan het Julianaplein.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen en Groningen Bereikbaar moedigen fietsgebruik supporters aan
FC Groningen en Groningen Bereikbaar moedigen fietsgebruik supporters aan

Afgelopen zaterdag, voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Willem II, werden supporters die de fiets parkeerden bij de Kolenmuur, getrakteerd op een presentje. Ook ontvingen zij een QR-code waarmee ze kans maakten op VIP-kaarten van FC Groningen. De actie werd georganiseerd om de fietsers te bedanken.

Gratis fietsenstalling bij Kolenmuur

"Wij stimuleren supporters om zoveel mogelijk met de fiets naar de Euroborg te komen", vertelt Edwin Froma, marketingmanager bij FC Groningen. "Naast dat hierdoor onnodige drukte op de wegen wordt vermeden en daarmee medesupporters het stadion sneller kunnen bereiken, past het fietsgebruik ook bij de maatschappelijke doelstelling van FC Groningen, het tegengaan van bewegingsarmoede." Supporters die vroeg naar het stadion komen, kunnen hun fiets de komende thuiswedstrijden stallen in de gratis fietsenstalling bij de Kolenmuur. Deze stalling ligt vlakbij het supportersplein en biedt plaats aan zo'n 350 fietsen. Net als bij het duel met Willem II zal FC Groningen later in het seizoen verschillende acties initiëren in samenwerking met Groningen Bereikbaar.

Foto: FC Groningen