Bereikbaarheid & Verkeer

Fietsactie Groningen Bereikbaar uitgebreid: speed pedelec en elektrische bakfiets in gemeente Westerkwartier

De fietsactie van Groningen Bereikbaar is verder uitgebreid. Vanaf nu is het ook mogelijk een speed pedelec of een elektrische bakfiets te reserveren in de gemeente Westerkwartier.


Leestijd: 1 minuut

Fietsactie Groningen Bereikbaar uitgebreid: speed pedelec en elektrische bakfiets in gemeente Westerkwartier
Fietsactie Groningen Bereikbaar uitgebreid: speed pedelec en elektrische bakfiets in gemeente Westerkwartier

Donderdag 16 september overhandigde directeur van Groningen Bereikbaar Wilko Huyink symbolisch een fietssleutel aan wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi van de gemeente Westerkwartier. Het zijn de eerste speed pedelec en elektrische bakfiets buiten de stad Groningen die toegevoegd zijn aan de fietsactie van Groningen Bereikbaar. Deze fietsen staan bij fietshandelaar Profile Wagenaar in Leek en ze zijn te reserveren via Groningen Bereikbaar.

Lanceermoment

Het lanceermoment vond plaats op de landelijke Fiets naar je Werk Dag. Het moment diende als start van de uitbreiding van de fietsactie en geeft een impuls aan de duurzame mobiliteit in de regio.

Wethouder Geertje Dijkstra Jacobi: "We stimuleren het fietsen in de gemeente op allerlei manieren. Dat er nu ook een speed pedelec en een elektrische bakfiets te reserveren zijn bij fietshandelaar Profile Wagenaar en e-bikes bij andere fietsenwinkels in onze gemeente, is hier een goed voorbeeld van. Met de uitbreiding van deze actie kunnen inwoners van de gemeente Westerkwartier ook ervaring opdoen met andere vormen van (elektrisch) fietsen."

Fietsactie

De fietsactie van Groningen Bereikbaar is bedoeld mensen het gemak van de e-bike te laten ervaren. Bijvoorbeeld voor de rit naar het werk, maar ook voor mensen die thuiswerken of in hun vrije tijd de fiets willen pakken. De e-bikes zijn al bij een groot aantal fietsenwinkels in de provincie Groningen te reserveren, waaronder in het Westerkwartier. In Aduard bij Hugo de Groot Rijwielhandel, in Zuidhorn bij Herman van der Meulen, in Grootegast en Zevenhuizen bij Douma Ter Veld Tweewielers en in Leek bij BICYCLEstore en Profile Wagenaar staan in totaal al zes e-bikes. In Leek bij Profile Wagenaar komen daar nu dus ook de speed pedelec en elektrische bakfiets bij. Iedereen kan de fietsen een week lang gratis proberen. Reserveren kan online via groningenbereikbaar.nl/e-bike of groningenbereikbaar.nl/bakfiets.