Bereikbaarheid & Verkeer

Fossielvrij Weekend streeft naar 1 miljoen fossielvrije kilometers

Het Fossielvrije Weekend staat voor de deur. Tussen 9 en 11 oktober worden de inwoners van Noord-Nederland gevraagd om in beweging te komen door te fietsen, te wandelen, op z’n minst met een fossielvrij vervoersmiddel te reizen of gewoon lekker thuis te blijven. Het streven is om tijdens het weekend 1 miljoen kilometers fossielvrij te reizen of te besparen door thuiswerken.


Leestijd: 1 minuut

Provincie investeert weer in nieuwe en betere fietspaden
Provincie investeert weer in nieuwe en betere fietspaden

Meedoen kan individueel, maar ook samen als organisatie, bedrijf, vereniging, dorp of gemeente. Door middel van de MoveFit-app van het Fossielvrij Weekend registreer je de kilometers die je fossielvrij maakt of juist uitspaart door het thuiswerken.

Ander weekend dan gepland
Het Fossielvrije weekend is een initiatief van de Energiecommissie Noord-Nederland. De opzet van het Fossielvrije Weekend was om in heel Noord-Nederland duurzame initiatieven te organiseren waar mensen fossielvrij naartoe zouden kunnen met fiets, bus of fossielvrij vervoer. 

Door de aangescherpte corona maatregelen zijn alle fysieke evenementen afgeblazen. Als alternatief heeft de organisatie nu 'Het Grote Online Fossielvrije Livestream Event' opgezet die plaats vindt op 9 oktober 2020. Doel van het event is om, aan de hand van livestreams met verschillende sprekers en een pubquiz, mensen te inspireren om duurzamer te reizen. 

Kijk voor meer informatie op: fossielvrijeweken.nl.