Bereikbaarheid & Verkeer

Fotoactie 'Fiets de winter door en win!' van start

Van 19 januari tot en met 24 februari roept Groningen Bereikbaar fietsers op om een foto in te sturen die het fietsgevoel vastlegt. Deelnemers maken daarmee kans op een Fitbit en andere prijzen.


Leestijd: 1 minuut

Fotoactie 'Fiets de winter door en win!' van start
Fotoactie 'Fiets de winter door en win!' van start

Fietsers doen mee door tijdens hun fietsrit af te stappen, een foto te maken en deze in te sturen of te delen via social media. Het doel van deze actie is om mensen te stimuleren ook in de winter te blijven fietsen. Fietsers in en rond Groningen worden uitgedaagd om mee te doen aan de actie 'Fiets de winter door en win!' door een foto te maken die het (winterse) fietsgevoel vastlegt. 

Dit kan bijvoorbeeld een foto zijn van het landschap, het fietspad, de fietser zelf of iets anders wat ze onderweg tegenkomen. Ze maken daarbij kans op een Fitbit, een tegoedbon van Fotofabriek t.w.v. 50 euro en een fietsverrassingspakket. Wie wint'er?

Deelnemers kunnen de foto delen via groningenbereikbaar.nl/winteractie. Ook is het mogelijk de foto als reactie te plaatsen onder het social mediabericht van Groningen Bereikbaar op Facebook en Twitter. Deelnemen kan tot en met 24 februari. Daarna beoordeelt een jury de foto's en selecteert ze welke fietsers in de prijzen vallen.

Het doel van deze winteractie van Groningen Bereikbaar is mensen te stimuleren ook in de winter door te blijven fietsen. Daarnaast kunnen deelnemers met hun foto's anderen motiveren en inspireren om ook te gaan fietsen. In de winter is het vaak drukker op de wegen. Ook wordt er volop gewerkt aan de weg, wat voor verkeershinder kan zorgen. Voor de kortere reisafstand is de fiets dan vaak een goed alternatief voor de auto.

Foto: David Vroom