Bereikbaarheid & Verkeer

Unieke impressie nieuwe zuidelijke ringweg Groningen; vrijdag en zaterdag informatiemarkten

Hoe komt de zuidelijke ringweg er straks uit te zien? Hoe zien de kap over de ringweg en het Sterrebos er straks uit? De antwoorden op onder meer deze vragen worden gegeven tijdens informatiemarkten, vrijdagmiddag en zaterdag in Martiniplaza. Daar zijn ondermeer bovenstaande fraaie impressie en ander illustratiemateriaal te zien. Vrijdag begint de markt om drie uur ’s middags, en zaterdag vanaf tien uur ’s morgens.


Leestijd: 1 minuut

Unieke impressie nieuwe zuidelijke ringweg Groningen; vrijdag en zaterdag informatiemarkten
Unieke impressie nieuwe zuidelijke ringweg Groningen; vrijdag en zaterdag informatiemarkten

Op de informatiemarkten van het project Aanpak Ring Zuid vrijdag en zaterdag in MartiniPlaza is het gewijzigde plan voor de zuidelijke ringweg vooral goed tezíén.

Bezoekers van de informatiemarkt kunnen bij binnenkomst een nieuwe film bekijken over de hoofdlijnen van het plan en de belangrijkste voorgestelde veranderingen. Ook is er een metersgrote maquette waarop bezoekers met lampjes enkele routes zichtbaar kunnen maken. Via interactieve bolfoto’s kan iedereen rondkijken bij de zuidelijke ringweg in de nieuwe situatie. Verder is er onder andere een geactualiseerde routeplanner en een nieuwe ‘verkeerskaart’ die in één oogopslag duidelijk maakt op welke wegen meer of minder verkeer gaat rijden.

Voorstellen

Op de informatiemarkt presenteert projectorganisatie Aanpak Ring Zuid de voorstellen voor het aanpassen van de plannen voor de zuidelijke ringweg. De gemeenteraad en Provinciale Staten buigen zich nu over deze voorstellen. Gaan zij ermee akkoord, dan kan de minister naar verwachting eind september of begin oktober 2014 haar handtekening onder de plannen zetten. Bezoekers kunnen nu niet formeel op de plannen reageren.

Vrijdag en zaterdag

De informatiemarkten in MartiniPlaza zijn op vrijdag 20 juni van 15.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 21 juni van 10.00 tot 17.00 uur.

www.aanpakringzuid.nl