Bereikbaarheid & Verkeer

Herinrichting Vondellaan begint met weghalen groen

Maandag 13 februari begint het weghalen van het groen aan de Vondellaan. Het gaat om het deel van de Vondellaan ten noorden van de Van Iddekingeweg. De werkzaamheden zijn als voorbereiding op de herinrichting van de Vondellaan later dit jaar.


Leestijd: 2 minuten

Herinrichting Vondellaan begint met weghalen groen
Herinrichting Vondellaan begint met weghalen groen

De Vondellaan krijgt een nieuwe inrichting vanwege de aansluiting op de zuidelijke ringweg. De nieuwe aansluiting leidt tot veel extra autoverkeer op de Vondellaan. Om de Vondellaan voor alle verkeersdeelnemers veilig te houden, krijgt de weg tussen de Van Iddekingeweg en de aansluiting bij het Julianaplein een andere inrichting. Zo komt er aan beide zijden van de weg een vrijliggend fietspad. De fietspaden worden gescheiden van de weg door een parkeerstrook en een uitstapstrook. Ook komen er veilige oversteekplekken voor voetgangers.

De nieuwe inrichting van de Vondellaan, met fietspaden aan beide zijden van de weg en oversteekplekken voor voetgangers.
De nieuwe inrichting van de Vondellaan, met fietspaden aan beide zijden van de weg en oversteekplekken voor voetgangers.

Het besluit over de herinrichting is al in 2014 genomen, tegelijk met het vaststellen van de plannen voor de ringweg.

Groenstrook
Op 13 februari starten de voorbereidende werkzaamheden van de herinrichting van de Vondellaan. De groenstrook en de heggen voor de flats aan de oostzijde van de Vondellaan worden weggehaald. De groenstrook komt hier voorlopig niet terug.

Vanaf 20 februari tot met begin mei worden er sleuven gegraven aan de oostzijde van de Vondellaan, tussen de Henriëtte Roland Holststraat en de Van Iddekingeweg. Deze sleuven worden gevuld met zand zodat hier later kabels en leidingen in gelegd kunnen worden.

Na de zomervakantie begint de herinrichting van de Vondellaan echt.

De Vondellaan wordt heringericht.
De Vondellaan wordt heringericht.

Werkzaamheden Van Schendelstraat
Op het kruispunt Van Schendelstraat-Vondellaan worden in de week van 20 februari twee putten geplaatst. Hier zijn een aantal dingen voor nodig: afval weg frezen, een gat graven en dit gat weer vullen. De Van Schendelstraat is in die week niet bereikbaar via de Vondellaan. Dat geldt voor alle verkeer, dus ook voor voetgangers en fietsers. Het verkeer op de Vondellaan kan om de werkzaamheden heen door middel van verkeerslichten.

Mobiele informatiekeet
Woensdagmiddag 15 februari staat de mobiele informatiekeet van Aanpak Ring Zuid vanaf 15.00 uur in de buurt van het Gomarus College. Mensen met vragen, opmerkingen of klachten over de werkzaamheden kunnen daar terecht.