Bereikbaarheid & Verkeer

Hoe reis je het beste naar Groningen tijdens de 4 Mijl?

Komende zondag, 8 oktober, vindt de 4 Mijl van Groningen weer plaats. Zoals ieder jaar staan Haren en Groningen die dag in het teken van het hardloopevenement. Zo’n 23.000 deelnemers leggen zondag het parcours af. Door het evenement zijn er verschillende wegen in Haren en Groningen afgesloten en ook zijn er afsluitingen door wegwerkzaamheden. Sta jij zondag aan de start, kom je iemand aanmoedigen of moet je om een andere reden in Groningen zijn? Check dan voor vertrek hoe je het beste kunt reizen. 


Leestijd: 2 minuten

Foto | Groningen Bereikbaar
Foto | Groningen Bereikbaar

VOOR BEZOEKERS EN BEWONERS

Het parcours van de 4 Mijl start op de Kerklaan in Haren en eindigt op de Vismarkt in Groningen. Het parcours loopt voornamelijk over de Rijksstraatweg, de Hereweg en de Herestraat. Deze straten zijn tijdens het evenement (deels) afgesloten. Dit betekent dat je als bewoner of als bezoeker rekening moet houden met omleidingen en extra verkeersdrukte. Kijk op de interactieve kaart van de organisatie om onder andere het parcours, oversteekpunten en looproutes te bekijken.

Afbeelding | Groningen Bereikbaar

Lopend of met de fiets

Reizen tijdens de 4 Mijl? Leg korte afstanden lopend of met de fiets af. Je fiets parkeer je gratis en veilig in de ondergrondse stallingen bij het Forum en de Grote Markt. Ook vind je een fietstunnel en oversteekbrug in de stad waarmee je het 4 Mijl-parcours kunt doorkruisen. 

Met het ov

Reizen met het openbaar vervoer is een goed alternatief voor de auto. Vanwege de 4 Mijl rijden niet alle lijnbussen volgens hun reguliere route. Bekijk de website van 9292 voor het actuele reisadvies. 

Met de auto

Tijdens de 4 Mijl is het advies om de auto zo veel mogelijk te laten staan. Vanwege het evenement zijn meerdere straten afgesloten. Ook vinden er nog steeds wegwerkzaamheden plaats in Groningen. Moet je écht met de auto op pad? Check dan je route vooraf op onze website, om verrassingen te voorkomen.

VOOR DEELNEMERS

Doe je mee aan de 4 Mijl? Dan wil je graag op tijd bij de start in Haren zijn. Check daarom nu vast hoe je gaat reizen.

Met de fiets

Vanwege de afsluitingen voor de 4 Mijl en voor de wegwerkzaamheden in Groningen, is met de fiets reizen de beste optie. Je fiets kun je in Haren laten staan en na de finish weer ophalen.

Gratis pendelbussen

Reis naar de start in Haren op vertoon van je startbewijs met de gratis pendelbus. Deze vertrekt vanaf het Hoofdstation in Groningen, P3 Bornholmstraat en P+R Hoogkerk. Na de finish kun je vanaf de A-weg weer gratis terug naar Haren, P3 Bornholmstraat en P+R Hoogkerk. Check de actuele informatie op de website van de organisatie.

Met het ov

Kom je van verder weg? Kies dan voor het OV om naar de start te reizen. Station Haren bevindt zich op ongeveer 10 minuten lopen van de start. Na de finish loop je gemakkelijk naar Hoofdstation Groningen om zo naar huis te reizen. Kijk voor de actuele dienstregeling op de website van 9292.nlArriva.nl en NS.nl.