Bereikbaarheid & Verkeer

Inloopbijeenkomst over mogelijke nieuwe locaties Oosterpoort: Stationsgebied Zuid en Vrydemalaan

Het Stationsgebied Zuid en de Vrydemalaan bij het Ebbingekwartier zijn nog in beeld als nieuwe locatie voor De Oosterpoort. Op donderdag 27 augustus is een inloopbijeenkomst in het culturele centrum waar de resultaten van de locatieonderzoeken worden gepresenteerd.


Leestijd: 1 minuut

Volgens de gemeente zijn die twee locaties het meest kansrijk. Het Muziekcentrum moet over 10 jaar klaar zijn om in gebruik te nemen. 

Het einde van de levensduur van de huidige Oosterpoort is in zicht; de onderhoudskosten worden steeds hoger en het gebouw voldoet niet meer aan de eisen en wensen van artiesten en publiek als het gaat om de omvang, de faciliteiten, de sfeer en de akoestiek van de zalen. De constatering in 2017 dat De Oosterpoort niet toekomstbestendig te maken is, was aanleiding voor de gemeenteraad om een verkenning te starten naar een nieuw Muziekcentrum op de twee meest kansrijke locaties. 

Meer informatie? 
Tijdens de inloopbijeenkomst gaan medewerkers van de gemeente in gesprek met de aanwezigen over de onderzoeksresultaten van beide locaties. Tijdens de inloopbijeenkomst kunt u vragen stellen en een reactie geven.

Hoe kun je deelnemen
Registratie voor de inloopbijeenkomst is vanwege corona verplicht en kan via https://opsb.tw.de-oosterpoort.nl/mtTicket/performance/104075?stlt=opsb. Per tijdslot zijn er een beperkt aantal plekken beschikbaar en vol is vol. Lees voordat u naar de inloopbijeenkomst komt de volgende informatie over een veilig bezoek goed door: www.spotgroningen.nl/nieuws/veilig-naar-voorstellingen-en-concerten/.