Bereikbaarheid & Verkeer

Kolendrift in Groningen komend weekend afgesloten, Bloemsingel volgende week ook dicht

Vanwege wegwerkzaamheden moet de Kolendrift van vrijdag 13 mei 19.00 uur tot maandag 16 mei 06.00 uur dicht. Daarna wordt de Bloemsingel afgesloten tussen de Oostersingel en de Kolendrift van maandag 16 mei 07.00 uur en maandag 23 mei 05.00 uur.


Leestijd: 1 minuut

Nachtafsluitingen op A7 tussen Hoogkerk en Groningen
Nachtafsluitingen op A7 tussen Hoogkerk en Groningen

Vanaf maandag 16 mei wordt er gewerkt aan de Bloemsingel. Vanaf de Kolendrift tot de Oostersingel wordt er nieuw asfalt gelegd vanwege het nieuwe OV-knooppunt UMCG Noord. Ook de kruisingen met de Bloemstraat en de W.A. Scholtenstraat zijn dicht. 

Beide afsluitingen gelden alleen voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen passeren. De weg is uiterlijk maandag 23 mei 05.00 uur weer open. Verkeer wordt omgeleid via het Boterdiep, de Korreweg en de J.C. Kapteynlaan of via de Petrus Campersingel. De buslijnen 1, 2, 3, 4, 163 en 171 rijden door de afsluiting een andere route, zo valt te lezen op de website van Qbuzz. 

Op de Kolendrift wordt komend weekend op de rijbaan gewerkt. Ook buslijn 1 kan er niet langs en daarom komt de halte hier te vervallen, staat ook op de website van Qbuzz. Het fiets- en voetpad blijft open.