Bereikbaarheid & Verkeer

Let op: Tot en met 14 december meerdere afsluitingen op zuidelijke ringweg

Automobilisten die regelmatig gebruik maken van de zuidelijke ringweg, moeten de komende tijd goed opletten. Tot 5 december wordt er op verschillende plekken op de ringweg gewerkt en dat leidt tot stremmingen en afsluitingen. Check dit artikel voor een overzicht…


Leestijd: 1 minuut

Let op: Tot en met 14 december meerdere afsluitingen op zuidelijke ringweg
Let op: Tot en met 14 december meerdere afsluitingen op zuidelijke ringweg

Van vrijdagavond 27 november 22.00 uur tot maandagochtend 30 november 06.00 uur is de zuidelijke ringweg (N7) afgesloten vanaf het Vrijheidsplein tot het Julianaplein voor verkeer richting Assen/Hoogezand. Het doorgaande verkeer vanaf Drachten kan dus niet direct het Julianaplein bereiken. Het verkeer wordt omgeleid via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg.

11-14 december: zuidelijke ringweg dicht richting Drachten
Van vrijdagavond 11 december t/m maandagochtend 14 december is de andere richting gestremd. Dan is de zuidelijke ringweg vanaf het Julianaplein naar het Vrijheidsplein afgesloten voor verkeer richting de westelijke ringweg en richting Drachten. De omleiding loopt via de zuidelijke, oostelijke en noordelijke ringweg.

Naast de langere stremming bij het Vrijheidsplein, staan er van dinsdag 1 december tot en met zaterdag 5 december nog een aantal avond- en nachtafsluitingen van gedeeltes van de zuidelijke ringweg (N7) op de planning.

1-2 december: tussen Westerbroek en Euvelgunne
Van dinsdag 1 december 22.00 uur tot woensdag 2 december 06.00 uur is de zuidelijke ringweg afgesloten vanaf knooppunt Westerbroek tot knooppunt Euvelgunne voor verkeer richting Drachten.

2-3 december: tussen Euvelgunne en afrit Hereweg
Van woensdag 2 december 22.00 uur tot donderdag 3 december 06.00 uur is de zuidelijke ringweg afgesloten vanaf knooppunt Euvelgunne tot de afrit Hereweg voor verkeer richting Drachten. De toerit vanaf de Hereweg naar het Julianaplein blijft open. Het verkeer wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg.

4-5 december: tussen Europaweg en Kielerbocht
Van vrijdag 4 december 20.00 uur tot zaterdag 5 december 10.00 uur is de zuidelijke ringweg in beide richtingen afgesloten tussen de Europaweg en de Kieler Bocht. Verkeer richting Drachten wordt de A7 afgeleid bij knooppunt Westerbroek en rijdt via de Europaweg en de oprit Europaweg de zuidelijke ringweg op. Verkeer richting Hoogezand wordt omgeleid via de (afrit) Europaweg, Herningweg, Bergenweg en kan via de oprit Kieler Bocht zijn weg vervolgen.