Bereikbaarheid & Verkeer

Muntingbrug over Noord-Willemskanaal bij ringweg in Groningen weer open

Inwoners van De Wijert of Corpus den Hoorn en omgeving kunnen weer gemakkelijk het Noord-Willemskanaal over. De Muntingbrug is weer open gegaan, dus ze hoeven niet meer een heel stuk om te fietsen.


Leestijd: 1 minuut

De Muntingbrug is de brug voor fietsers en voetgangers die over het Noord-Willemskanaal ligt, vlak bij de ringweg. Het wegdek van de brug is helemaal hersteld.

De Muntingbrug lag slechts op enkele meters afstand van de oude Julianabrug. Tijdens de sloop van deze brug moest de fietsbrug vanwege de veiligheid dicht. Begin maart had de fietsbrug weer open moeten gaan, omdat toen de fietstunnel onder de Brailleweg (Amaliatunnel) dicht ging. Dat bleek nog niet mogelijk omdat het veiligheidssysteem nog niet gereed was. Om voor het fietsverkeer in noord-zuidrichting een verbinding te behouden, is één rijstrook van de Brailleweg tijdelijk als fietspad ingericht.

Fietsdoorsteek IJsselstraat

Fietsers kunnen nu niet meer vanaf de Rivierenbuurt onder het viaduct door linksaf naar de Brailleweg. Dat was tijdelijk wel mogelijk, om op het fietspad te komen. Fietsers kunnen de doorsteek nog wel via de andere zijde gebruiken. Ze kunnen dus nog steeds vanaf de Parkweg de Brailleweg oprijden en dan na een meter of vijftig linksaf, onder het viaduct door, de Rivierenbuurt infietsen.

Papiermolentunnel

Voor fietsers ontstaan er in juni meer mogelijkheden. Op 5 juni gaat de nieuwe Papiermolentunnel open. Ook kunnen fietsers dan weer langs de westzijde van het kanaal onder de Julianabrug door, langs roeivereniging Gyas.