Bereikbaarheid & Verkeer

Muntingbrug zaterdag weer open, fietspad Brailleweg dicht

De Muntingbrug gaat op zaterdagochtend 27 mei (6.00 uur) weer open. Het wegdek van de brug is hersteld. Het tijdelijke fietspad, dat over een rijstrook van de Brailleweg loopt, is niet meer nodig en gaat weer dicht.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Aanpak Ring Zuid
Foto | Aanpak Ring Zuid

Dat meldt Aanpak Ring Zuid. De Muntingbrug is de brug voor fietsers en voetgangers over het Noord-Willemskanaal, vlak bij de ringweg. De brug lag slechts op enkele meters afstand van de oude Julianabrug. Tijdens de sloop van die brug moest de fietsbrug vanwege de veiligheid dicht.

Begin maart had de fietsbrug weer open moeten gaan, omdat toen de fietstunnel onder de Brailleweg (Amaliatunnel) dicht ging. Dat bleek nog niet mogelijk omdat het veiligheidssysteem nog niet gereed was. Om voor het fietsverkeer in noord-zuidrichting een verbinding te behouden, is één rijstrook van de Brailleweg tijdelijk als fietspad ingericht.

Nieuwe situatie inrichten

Om de nieuwe situatie in te richten, gaat het fietspad op de Brailleweg donderdagavond 25 mei eerst tijdelijk dicht, van 17.00 tot 23.59. Op vrijdag 26 mei is het fietspad dan weer even open, tot het eind van de avond. Om 22.00 uur gaat het fietspad op de Brailleweg voorgoed dicht.

Zaterdagochtend om 6.00 uur gaat de Muntingbrug open en kan het autoverkeer weer in beide richtingen gebruikmaken van de Brailleweg.

Fietsdoorsteek IJsselstraat

Zodra het fietspad langs de Brailleweg dicht gaat, wordt de fietsdoorsteek bij de IJsselstraat weer eenrichtingsverkeer. Fietsers kunnen vanaf zaterdagochtend niet meer vanaf de Rivierenbuurt onder het viaduct door linksaf naar de Brailleweg. Dat was tijdelijk wel mogelijk, om op het fietspad te komen. Fietsers kunnen de doorsteek nog wel via de andere zijde gebruiken. Ze kunnen dus nog steeds vanaf de Parkweg de Brailleweg oprijden en dan na een meter of vijftig linksaf, onder het viaduct door, de Rivierenbuurt infietsen.

Meer mogelijkheden

Voor fietsers ontstaan er in juni meer mogelijkheden. Op 5 juni gaat de nieuwe Papiermolentunnel open. Ook kunnen fietsers dan weer langs de oostzijde van het kanaal onder de Julianabrug door, langs roeivereniging Gyas.