Bereikbaarheid & Verkeer

N33 dit najaar drie weekenden in delen afgesloten

De N33 is deze herfst drie weekenden in verschillende delen afgesloten. Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de weg. Net als vorig jaar gaat de N33 ook dit jaar in totaal zes weekenden in verschillende gedeelten dicht voor onderhoud: drie weekenden waren in mei en juni, en nu drie weekenden in september en oktober.


Leestijd: 1 minuut

Bornholmstraat dit weekend dicht ter hoogte van onderdoorgang Ring Zuid
Bornholmstraat dit weekend dicht ter hoogte van onderdoorgang Ring Zuid

Van 11 september 19.00 uur tot 13 september 12.00 uur gaat het om het gedeelte tussen Veendam en Siddeburen.

Van 25 september 19.00 uur tot 27 september 12.00 uur is het stuk tussen Gieten en Veendam aan de beurt, en van 9 oktober 20.00 uur tot 11 oktober 12.00 uur gaat het om de weg van Assen naar Gieten.

Onderhoud

De weg wordt elk jaar zes weekenden in delen afgesloten, zodat al het nodige onderhoud tegelijk gedaan kan worden. Daardoor zijn er geen stremmingen nodig buiten deze weekenden om. Tijdens de afsluitingen worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd, zoals maaien, reinigen van goten en kolken, vervangen van geleiderail, schoonmaken van verkeersborden en asfaltreparatie daar waar dat nodig is.

Veilgheid

De N33 is een autoweg zonder vluchtstrook. Daarom is het bij  onderhoudswerkzaamheden noodzakelijk is om alle rijstroken af te sluiten. Door de weg steeds in delen volledig af te sluiten wordt de veiligheid van de weggebruiker en de wegwerker gewaarborgd