Bereikbaarheid & Verkeer

N360 bij Ten Post vanaf maandag dicht voor aanleg nieuwe rotonde

De N360, de provinciale weg tussen Groningen en Delfzijl, is vanaf maandag 6 april zo'n drie weken afgesloten ter hoogte van Ten Post. De afsluiting geldt voor al het verkeer in beide richtingen. Bij Ten Post wordt een rotonde aangelegd. Het verkeer wordt omgeleid via Ten Boer, de N46 en Loppersum.


Leestijd: 1 minuut

N360 bij Ten Post vanaf maandag dicht voor aanleg nieuwe rotonde
N360 bij Ten Post vanaf maandag dicht voor aanleg nieuwe rotonde

De afsluiting geldt van maandag 6 april 07.00 uur tot vrijdag 24 april 18.00 uur. Doorgaand autoverkeer wordt omgeleid via Ten Boer – de N993 richting Bedum – de N46 (Eemshavenweg) – de N996 richting Loppersum en kan bij Garrelsweer de N360 weer op. Bekijk de omleiding op kaart [pdf]

Bussen
Busverkeer wordt lokaal omgeleid. De bushalte Eestumerweg langs de N360 komt te vervallen. Er wordt een tijdelijke bushalte ingericht in Ten Post. Plan je reis op de website van Qbuzz.

Fietsers
Ook voor fietsers geldt een omleidingsroute. Fietsers kunnen via de Rijksweg en vervolgens langs het Damsterdiep rijden. Voor de verbinding tussen Kroddeburen en Ten Post wordt een tijdelijke fietsoversteek gemaakt.

Aanleg rotonde
Om de verkeersveiligheid op de N360 tussen Groningen en Delfzijl te verbeteren legt de Provincie Groningen rotondes aan en passen ze de inrichting van de weg aan. De aanleg van de rotonde bij Ten Post is hier een onderdeel van. Meer informatie over dit project lees je op de website van de Provincie Groningen.

Planning veranderd vanwege corona
In de oorspronkelijke planning zou de aanleg van de rotonde in verschillende fases gedurende een lange periode worden uitgevoerd. Het verkeer zou dan altijd gebruik kunnen blijven maken van de weg.

Door de coronacrisis is het erg rustig op de weg. Het autoverkeer is met ruim de helft verminderd op de wegen in en rondom Groningen. Door de rotonde in één keer aan te leggen moet de weg wel volledig worden afgesloten, maar omdat er nu veel minder verkeer rijdt, hebben de betrokken partijen ingestemd met deze aanpak.