Bereikbaarheid & Verkeer

Nieuw asfalt op A28 tussen Julianaplein en Groningen-Zuid; afrit Groningen-Zuid tijdelijk afgesloten

Rijkswaterstaat voert vanaf morgenavond – dinsdag 26 augustus-  20:00  uur tot woensdagmorgen 27 augustus 6:00 uur asfalteringswerkzaamheden uit aan de vluchtstrook A28 tussen Julianaplein en Groningen-Zuid. Voor het verkeer vanuit Groningen richting Haren is de afrit Groningen-Zuid (nr. 39) tijdens de werkzaamheden afgesloten. Het verkeer wordt met behulp van tekstkaren en gele borden omgeleid via de eerstvolgende op- en afrit.


Leestijd: 1 minuut

Deze herstelwerkzaamheden waren in eerste instantie voor vanavond 20:00 uur tot morgenochtend 6:00 uur gepland. De afrit A28 Groningen-Zuid is dus vannacht open voor het verkeer.

Groningen – Haren

Tussen Groningen en Haren voert Rijkswaterstaat van woensdag 27 augustus tot en met vrijdag 29 augustus asfalteringswerkzaamheden uit aan de A28. Deze werkzaamheden vinden plaats tussen 18:30 uur ’s avonds en 07:00 uur ‘s ochtends. Voor het verkeer is dan één rijstrook beschikbaar. Op bepaalde tijden is een aantal op- en afritten afgesloten. Het verkeer wordt met behulp van gele borden omgeleid via de eerstvolgende op- en afrit.

Ter plaatse geldt voor het verkeer een verlaagde maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met een langere reistijd.

Afsluiting op- en afritten

De volgende op- en afritten zijn afgesloten voor het verkeer op de volgende data en tijden:

  • Afrit Haren (nr. 38) van woensdag 27 augustus 21:00 uur tot en met donderdag 28 augustus 06:00 uur;
  • Toerit Haren (nr. 38) van woensdag 27 augustus 21:00 uur tot en met donderdag 28 augustus 06:00 uur;
  • Toerit Haren (nr. 38) van donderdag 28 augustus 21:00 uur tot en met vrijdag 29 augustus 06:00 uur;

Weersgevoelige werkzaamheden

Afhankelijk van de weersomstandigheden en het verloop van de werkzaamheden kunnen de werkzaamheden korter of langer duren.

Regulier onderhoud

Het betreft regulier onderhoud dat het wegennet periodiek nodig heeft, zoals asfaltering, markering, onderhoud aan de vangrail en bewegwijzering. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.