Bereikbaarheid & Verkeer

Nieuwe afrit vanaf Drachten naar Ring West 7 juli open

De nieuwe afrit voor verkeer vanaf Hoogkerk/Drachten naar de westelijke ringweg gaat open op 7 juli. Autogebruikers komen via deze nieuwe afrit direct uit op het Vrijheidsplein.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe afrit vanaf Drachten naar Ring West 7 juli open
Nieuwe afrit vanaf Drachten naar Ring West 7 juli open

Zo hoeven ze niet meer gebruik te maken van de dubbele rotonde bij Corpus den Hoorn/Stadspark. Het verkeer is op deze manier sneller bij de westelijke ringweg en de rotonde wordt rustiger.

De nieuwe afrit is de afgelopen maanden gebouwd naast de A7. Hij loopt over de oprit vanaf de Laan Corpus den Hoorn heen, die eind maart in gebruik is genomen.

In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 juli sluiten de wegwerkers de nieuwe afrit aan op de bestaande wegen. Ze gaan in deze nacht asfalt en nieuwe markeringen aanbrengen. Ook plaatsen ze barriers en maken ze het nieuwe viaduct schoon.

Vanwege deze werkzaamheden is in de nacht van 6 op 7 juli afrit 36 Groningen-West (vanaf Hoogkerk/Drachten richting Martini Ziekenhuis) afgesloten. Ook de afslag vanaf de rotonde bij Laan Corpus den Hoorn richting het Vrijheidsplein en het Julianaplein is die nacht dicht. Het verkeer wordt omgeleid via gele borden.