Bereikbaarheid & Verkeer

Nieuwe bushaltes ‘Julianaplein’ aan de Brailleweg vrijdag in gebruik

De nieuwe bushaltes ‘Julianaplein’ aan de Brailleweg worden aankomende vrijdag in gebruik genomen. De haltes worden bereikbaar gemaakt vanuit de Rivierenbuurt en vanaf de Muntingbrug. De tijdelijke haltes aan de zuidkant van het Julianaplein zijn vanaf dan buiten gebruik.


Leestijd: 1 minuut

De nieuwe haltes Julianaplein staan aan de toekomstige ovonde op de Brailleweg. De bussen die vanaf het station komen, stoppen naast de ovonde, op een aparte verbindingsweg. De bussen richting het station hebben hun halte aan de noordkant van de ovonde. Beide haltes zijn zo ingericht dat het autoverkeer langs de stilstaande bus kan rijden.

Bereikbaar

De bushaltes zijn bereikbaar vanaf zowel de Muntingbrug als Hoornsediep-oostzijde (bij de Maaslaan). Er komt een tijdelijke oversteek voor voetgangers en fietsers over de Brailleweg, op de plek waar later de nieuwe fiets- en voetgangersoversteek komt. Deze tijdelijke oversteek krijgt geen verkeerslichten omdat de Brailleweg nu nog in beide richtingen slechts één rijstrook heeft. Daar tussenin ligt een middenberm. Fietsers en voetgangers kunnen de Brailleweg daarom in twee etappes oversteken. In de definitieve situatie bestaat de Brailleweg uit twee rijstroken per rijrichting, vandaar dat dan wel een verkeerslicht nodig is.

Met deze tijdelijke oversteek bij de Brailleweg ontstaat er voor voetgangers en fietsers weer een verbinding tussen de Rivierenbuurt en de Muntingbrug. Deze verbinding blijft voor langere tijd in stand.