Bereikbaarheid & Verkeer

Nieuwe Kattenbrug in de maak: kruising Schuitendiep-Gedempte Kattendiep afgesloten

De binnenstad krijgt er een nieuwe brug bij. Bij het Kattendiep werkt de gemeente Groningen aan de aanleg van de Kattenbrug. In verband met de werkzaamheden wordt de kruising Schuitendiep – Gedempte Kattendiep vanaf komende donderdag afgesloten.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Kattenbrug in de maak: kruising Schuitendiep-Gedempte Kattendiep afgesloten
Nieuwe Kattenbrug in de maak: kruising Schuitendiep-Gedempte Kattendiep afgesloten

De gemeente Groningen begint in maart met de aanleg van de Kattenbrug. Dit is een belangrijk onderdeel van de nieuwe busroute langs de oostkant van de binnenstad. Om de brug aan te leggen moet er eerst een diepriool worden verplaatst. Het is hiervoor noodzakelijk de kruising Schuitendiep – Gedempte Kattendiep af te sluiten van donderdag 18 maart 07:00 uur tot en met juli 2021. Het kruispunt is vanaf het Schuitendiep afgesloten voor al het verkeer, behalve voetgangers. Deze kunnen om het bouwterrein, zo meldt de gemeente Groningen in een nieuwsbrief.
 
Omleiding
Voertuigen die vanaf de Turfsingel en de Sint Jansstraat komen moeten omrijden via de buitenzijde van het Schuitendiep, richting de Korreweg en J.C. Kapteynlaan en via de Petrus Campersingel terug richting het Damsterdiep. De W.A. Scholtenstraat is vanaf de Turfsingel niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer, behalve lijnbussen, fietsers en de hulpdiensten.
 
Omleiding voor fietsers
Fietsers vanaf Schuitendiep in de richting van het Damsterdiep worden omgeleid via de Poelebrug. Fietsers vanaf het Gedempte Kattendiep kunnen richting het Damsterdiep via de Steentilstraat.
 
Aanwonenden en/of laad- en losverkeer
Aanwonenden en laad – en losverkeer die normaal via de Gedempte Kattendiep naar de binnenstad gaan, worden nu omgeleid via het Hereplein – Gedempte Zuiderdiep en gaan via dezelfde weg weer terug. Zij kunnen gebruik maken van de busbaan.

(Foto: gemeente Groningen).