Bereikbaarheid & Verkeer

Nieuwe oprit vanaf Stettinweg (Driebond) geopend

De nieuwe oprit bij de Stettingweg (bedrijventerrein Driebond) is gisterochtend, 20 september, opengesteld voor autoverkeer. Dat meldt Groningen Bereikbaar. Dat is een belangrijke mijlpaal voor het project Aanpak Ring Zuid. Hiermee is de doelstelling om de bereikbaarheid van bedrijventerreinen Driebond en Eemspoort te verbeteren, afgerond.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe oprit vanaf Stettinweg (Driebond) geopend
Nieuwe oprit vanaf Stettinweg (Driebond) geopend

Dankzij de nieuwe oprit bij de Stettinweg kunnen klanten, werknemers en bezoekers van bedrijventerrein Driebond veel sneller de ringweg richting Julianaplein op. In het verleden moest dit verkeer een lange route parallel aan de ringweg rijden, via de Osloweg, de lage brug over het Winschoterdiep en de Lübeckweg. Pas bij de oprit Europaweg kon dit verkeer de ringweg op. 

Afgelopen zomer was ook de nieuwe afrit bij de Stettingweg al geopend. De oude afrit, die uitkwam bij de Osloweg, kwam hiermee te vervallen.

Met de opening van de nieuwe oprit bereikt Aanpak Ring Zuid een belangrijke mijlpaal. De bedrijventerreinen Driebond (aan de noordkant van de ringweg) en Eemspoort (aan de zuidkant) hebben nu een volledige aansluiting op de ringweg gekregen. Vorig jaar zijn al de oprit en de afrit bij Eemspoort open gegaan.

Lübeckweg

Nu de nieuwe oprit bij de Stettinweg open is, kan de Lübeckweg definitief worden afgesloten voor autoverkeer. De Lübeckweg was de verbinding tussen de Bornholmstraat en de Europaweg. Op deze plek wordt een nieuwe afrit van de ringweg gebouwd. Autoverkeer vanaf de Bornholmstraat kan voortaan de ringweg bereiken via de Sontbrug, de Sontweg en de Herningweg. Het fietspad langs de Lübeckweg blijft wel open. In de toekomst krijgt ook de Bornholmstraat een oprit op de zuidelijke ringweg.