Bereikbaarheid & Verkeer

Ondertussen vordert de aanleg van de tunnel in de Zuidelijke Ringweg

Een bijzondere foto op de website over de aanpak van de zuidelijke ringweg. Medewerkers van de aannemer staan te overleggen. Maar als je goed kijkt zie je dat waar ze staan niet de ringweg is, maar een gedeelte van de toekomstige tunnel. Want langzaam maar zeker vordert ook de aanleg van die tunnel. Tussen de Hereweg en het Oude Winschoterdiep gaat de zuidelijke ringweg namelijk een stuk onder de grond. Dit is een afstand van ongeveer 1100 meter. >>


Leestijd: 1 minuut

Ondertussen vordert de aanleg van de tunnel in de Zuidelijke Ringweg
Ondertussen vordert de aanleg van de tunnel in de Zuidelijke Ringweg

De verdiepte ligging bestaat uit drie overdekte delen, met daartussen twee niet-overdekte delen. In beide richtingen krijgt de verdiepte ligging drie rijstroken. Op- en afritten zijn in de verdiepte ligging vanwege de veiligheid niet toegestaan. Volg hier het deelproject Bouw verdiepte ligging.

Op weg naar het Zuiderplantsoen

Als de tunnel straks klaar is komen er bovenop de weg drie ‘deksels’, met daar bovenop een nieuw park: het Zuiderplantsoen.

Dit park verbindt straks verschillende delen van de stad weer met elkaar. Deelgebied Zuiderplantsoen omvat de Herewegbuurt, het Sterrebos, de Oosterpoortbuurt en De Linie.

Wil je weten hoe dit nieuwe plantsoen er in 2030 uit komt te zien, neem dan een kijkje op de website. Door je muis te bewegen kun je het beeld alle kanten op sturen, en zo krijg je goed te zien hoe dit stukje Groningen er over minder dan tien jaar uit komt te zien.