Bereikbaarheid & Verkeer

Paterswoldseweg voor auto's dicht

De Paterswoldseweg wordt onder het viaduct van de zuidelijke ringweg de komende tijd af en toe afgesloten voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers worden dan via één kant van de weg geleid, maar kunnen altijd langs de werkzaamheden.


Leestijd: 1 minuut

Paterswoldseweg voor auto's dicht
Paterswoldseweg voor auto's dicht

Op een aantal dagen worden auto's via een om-en-om systeem langs de werkzaamheden geleid door verkeersregelaars. Daarnaast is de Paterswoldseweg twee keer vijf dagen afgesloten. Auto's worden dan omgeleid en ook bussen moeten een andere route rijden. Ook een stuk van de Laan van Vrede, vlakbij de Paterswoldseweg is deze periodes dicht.

Omleidingen
Verkeer kan via verschillende routes omrijden: via de westelijke ringweg (N370) en Laan Corpus den Hoorn. Via het Emmaviaduct, de Brailleweg en de Van Iddekingeweg. Of via Laan Corpus den Hoorn, naar de A28 bij Groningen-Zuid en afrit Groningen Centrum.

Fietsers en voetgangers
Tijdens deze werkzaamheden en van 10 tot en met 21 april worden fietsers en voetgangers bij het viaduct langs een kant van geleid. Dit kan betekenen dat ze over moeten steken om het viaduct te passeren.